Zakończenie innego programu

0

Kiedyś gdzieś sie na to natknąłem ale teraz od dwóch dni nie moge tego znaleŹć.
Chodzi o to że pakuje jakiś program UPX'em za pomocą polecenia WinExec i jest wszystko OK ale problem polega na tym że potem chce wykonoać operacje na tym pliku np zmienić jego nazwe lub skopiować.
Jak zaczekać na spakowanie pliku a dopiero potem wykonać te operacje?

0

Nie prościej pierw wykonać te operacje (zmiana nazwy, kopiowanie), a później UPx`em ?

0

prościej ale ja musze zrobić to w tej kolejności co napisałem

0

Znalazłem takie coś na Delphi.cartal.com

[code]procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var SI:TStartupInfo;
PI:TProcessInformation;
S,Dir:String;
begin
Dir:=ExtractFilePath(Application.ExeName);
S:='winrar95.exe a '+Dir+'test.rar '+Dir+'.';

FillChar(SI,sizeof(SI),0);
with SI do
begin
dwFlags:=STARTF_USESHOWWINDOW;
wShowWindow:=SW_SHOW;
cb:=sizeof(TStartupInfo);
end;

if CreateProcess(nil,PChar(S),nil,nil,FALSE,NORMAL_PRIORITY_CLASS,nil,nil,SI,PI) then
with PI do
begin
WaitForInputIdle(hProcess,1000);
WaitForSingleObject(hProcess,10000);
WaitForSingleObject(hThread,10000);
CloseHandle(hProcess);
CloseHandle(hThread);
end;
end;
[/code]

0 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0