Tapeta: problem

0
  1. Używam następującego kodu do zmiany tapety:

SystemParametersInfo(SPI_SETDESKWALLPAPER,0,PChar('c:\tapety\a.bmp'),SPIF_UPDATEINIFILE Or SPIF_SENDWININICHANGE);

i gdy daję RUN wszystko jest pięknie (tapeta się zmienia), ale po kompilacji exec tego nie robi. czemu? prosze o pomoc.

(Przepraszam za kłopot, problem już nieaktualny (napisałem ten program inaczej), choć naprawdę tak było)

0

a to dziwne, bo jak dajesz run to właśnie kompilujesz swój program.

0

a gdzie jest ten kod?? w jakim zdarzeniu??

0

a gdzie jest ten kod?? w jakim zdarzeniu??

OnCompile [green]

//<font color="white">sorry - musiałem :D</span>

0

HAHAHAHA - bardzo śmieszne - OnCompiled. chodzi o to czy naprzykłąd w onCreate formy, czy OnClick buttona, itp. itesre...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1