Skąd wziąźć komponent TGrid w Delphi 7??

Odpowiedz Nowy wątek
2003-12-21 23:22
0

Skąd <ort>wziąźć </ort>komponent TGrid w Delphi 7??



Pozostało 580 znaków

2003-12-22 00:49
0

TGrid chyba <ort>niema</ort>, są TStringGrid i TDrawGrid w zakładce Additional.
Chyba, że chodzi Ci o TDBGrid, to są w Data Controls ale w wersje Enterprise.


Kris

Pozostało 580 znaków

2003-12-22 19:54
0

Potrzebny mi komponent wyglądający jak TDBGrid ale żeby dało się edytować komórki bezpośrednio zwracając się do nich. Jast taki??



Pozostało 580 znaków

2003-12-23 22:51
0

Znalazłem!! Ten komponent to poprostu tlistview. Ale mam jeszcze jeden problem. Jak zrobić żeby po kliknieciu dwa razy na jakąś komórke w tym listview dało się ją edytować??



Pozostało 580 znaków

2003-12-24 01:16
0

nie da sie... musisz sam napisac taka procedure: najpierw po klknieciu na wybrany wiersz wczytujesz dane z wybranych "komórek" do np TEdit i pozniej uaktualniasz sobie za pomoca wlasciwosci Selected komponentu TListView.

pozdro.


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0