Super aplikacja [mozambijski prima aprilis]

0

Czy ktoś wie jak napisać program który by sprawdzał czy osoba korzystająca z tego programu jest koloru białego , czarnego czy żółtego????

Dzięki za odpowiedź z góry

0
begin
ShowMessage('Wybierz swoj kolor skory');
case KolorCombo.ItemIndex of
0: ShowMessage('jestes kurde bialy');
1: ShowMessage('Jedz wiecej ryzu');
2: ShowMessage('Mudzin jak sie patrzy');
end;
0

A co z czerwonymi ? (rasistą jesteś ?!)

0

no a gdzie cyganie ? ;-)

Moge zapytać o co tu chodzi ? Czemu Lofix nie usunąłeś tego wątku?, a ty Murdoc czemu go napisałeś ? to są jakieś jaja prawda ? :-)

0

głupi topic :P

  1. sprawdzic jego strefe czasowa i zainstalowany zestaw czcionek
  2. przeanalizowac obraz z kamery internetowej :-D
0

no a gdzie cyganie ? ;-)

Moge zapytać o co tu chodzi ? Czemu Lofix nie usunąłeś tego wątku?, a ty Murdoc czemu go napisałeś ? to są jakieś jaja prawda ? :-)

nie..murdoc pisze aplikacje rozponajaca narodowso uzytkownika
i musi porgramem jakos rozpoznac narodowosc usera..

0

....bo jak chinczyk to inny układ klawiatury ...itp. [hurra]

0

A wie ktos jak sprawdzic jaki kolor oczu ma uzytkownik?
Aby dostosowac wyglad programu :-D
[hurra]

//DETOX, mi chodzilo oto zeby nie pytal sie oto uzytkownika tylko zeby sam sprawdzal :)

0
begin
ShowMessage('Wybierz swoj kolor oczu');
....

[glowa] [glowa] [glowa] :-P :-P

0

Program przy starcie może pytać o kod DNA, wtedy wszystko byłoby wiadomo :-D :-D :-D

0

Cóż za problem, sprawdzić w systemie język, strefę czasową i kraj... :P

0

Proponuje napisać coś jakby programowy skaner siatkówki ;-)

0

:-| Na serio:
Można sie podłączyć pod kamere (jeżeli taka istnieje), w momencie, gdy ktoś stuka w klawiaturę (znaczy pracuje na komputerze),
poszukaj ruchu w kadrze. Jeśli takowy wystąpi Wyświetl na monitorze biały ekran (dobre oświetlenie)....
No i masz kolor ort!...
AAAA! Naj lepiej dopisz do INI albo rejestru... :-D

Pozdrawia Cimak [cya]

OOOPS !!! Przepraszam miało być "skóry", a nie "ort!" [wstyd]

0

masz racje ze maznaby bylo, ale nasza technika nie dysponuje czyms takim, bo po 1, jak program ma ort! dzien od nocy, jest rozne oswietlenie, rozne oswietlenie zalezy tez od umieszczenia czloweka w roznym miejscu wzgledem oswietlenia co daje nam kolejna trudnosc. to tylko przykladoowe bo moze byc tez wiecej. np rozroznic swiatlo od ekrana kompa od lampki nocnej albo jeszcze czegos i ich kombinacje :)
dlatego to nie tak prosto. sa wprawdzie programu ktore analizuja pozycje oczu, ust, ale czy moglyby okreslic kolor skory czlowieka to nie wiem :)

0

ort! nie trudno:
zapalasz i gasisz ort! monitora robiac przy tym zdjęcia..

Chociaż ja też bym postawił na kraj, jezyk, strefe czasową i...
... i rachunek prawdopodobieństwa [cya]

//1) Poprawiaj błędy!!
//2) Edytuj swoje posty - co chwila widzę jeden pod drugim! - m.M

0

Tu masz dostępne języki w rejestrze windows zainstalowane w Windows oto klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layouts
Ale jak znaleźć jak jest obecnie używany nie pamiętam Narka [angel]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1