SaveDialog i wszystkie pliki

0

Witam, chciałem uzyskać taki efekt z SaveDialogiem że domyślnie zapisyuje cos w formacie txt jednak w momecie gdy zmienimy na Wszystkie pliki to zeby zapisywal pliki bez rozszerzenia ewentualnie z takim rozszerzeniem jakie poda user, czyli gdy zaznaczy Zapisz jako typ: wszytskie pliki i wpisze nazwe 'tekst' to program stworzy plik
'tekst' Natomiast gdy przy tych samych ustawieniach napisze tekst.c to program stworzy plik 'tekst.c', w zwiazku z powyższym napisałem coś takiego:

procedure TfrmTimeDemo.SaveDialog1TypeChange(Sender: TObject);
begin
if SaveDialog1.FilterIndex=2 then
  begin
    Showmessage('');
    SaveDialog1.DefaultExt:='';
  end;
end;

I teraz w momecie zmiany typu dokumentu komunikat testowy sie pokazuje ale nie zmienia sie typ zapisywanego pliku.
czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego ??

Mam nadzieje że się jasno wyraziłem :)

0

SaveDialog1.DefaultExt:='Wszystkie pliki|.';

0

Dzięki działa :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1