Problem z programem po kompilacji

0

Skompilowałem projekt u siebie i po kompilacji wszystko chodzi ok :) (na windzie XP pro bez SP1). Na innych komputerach (MS ME, MS 98) nie chce się uruchomić wywala ACCESS VIOLATION i progam wykonał nie... itd. Gdzie tkwi problem ?? Wszak program do momentu kiedy pyta o login nie robi praktycznie nic poza wyświetlaniem i chowaniem form. W projekcie skorzystałem między innymi z :

ADO, Microsoft Jet and Replication Engine i kilku innych takich cudownych rzeczy .

Proszę o jakąkolwiek pomoc. Z góry dziękuję za podpowiedzi.

0

Wejdź w opcje i odznacz "Build with Runtime packages"

0

Nie używaj cieni pod oknami, pasków postępu tych takichj gdzie przelatują punkty od lewej do prawej (jak przy starcie XP), może nawet przezroczystości?

0

Przezroczystość na Windzie starszej jak 2000 nie powoduje błędu w aplikacji

0

Nie używaj cieni pod oknami,

Cienie sa bajerem dodawanym przez system...

pasków postępu tych takichj gdzie przelatują punkty od lewej do prawej (jak przy starcie XP),

Hmm, nawet gdyby takie były (a nie spotkałem się) to czemu nie ??

może nawet przezroczystości?

Jak system nie obsługuje przeźroczystości to jej po prostu nie ma, bez żadnych błedów.

Ogólnie to raczej jest sprawa pakietów jak napisał Vogel.

0

Nie używaj cieni pod oknami,

-Cienie sa bajerem dodawanym przez system...

Tak, ale tylko kiedy sam każesz go dodać! Zwróć uwagę, że na przykład okienko Internet Explorera nigdy nie ma cienia pod sobą. Cienie dodaje się przez ustawienie CS_DROPSHADOW ($20000) w WindowClass.Style. Pod Windows XP cień się pokazuje, natomiast w innych - program się wykrzacza (nawet pod 2000!),dlatego przed ustawieniem cienia należy sprawdzić czy to Windows XP lub nowszy.

pasków postępu tych takichj gdzie przelatują punkty od lewej do prawej (jak przy starcie XP),

-Hmm, nawet gdyby takie były (a nie spotkałem się) to czemu nie ??

Podobnie jak wyżej - trzeba dodać 08 (nazwy nie pamiętam) do stylu ProgressBara i (tutaj już nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że pod Windows Me tak było) prawdopodobnie na innych systemach powoduje to również wykrzaczenie się programu.

może nawet przezroczystości?

Jak system nie obsługuje przeźroczystości to jej po prostu nie ma, bez żadnych błedów.

No tutaj akurat racja, a przynajmniej używając właściwości AlphaBlend.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1