Jak wstawic do Caption TLabel'a kilka wierszy textu

Odpowiedz Nowy wątek
2003-08-27 00:19
Pijafka
0

Jak w tytule
RAZ jeden mi się UDALO a teraz nie moge tego powtorzyc. Czy trzeba do tego ustawic jakas opcje??? Ewentualnie jak zrobic to w klasie TStaticText
Dzieki za kazda pomoc

Pozostało 580 znaków

2003-08-27 00:25
0

Oj cos mi sie wydaje, że ten temat już był niedawno... ehh

Label.Caption := 'Linia_1' #13 'Linia_2' #13 'Linia_3';

[dopisane - do postu ponizej]
Nie poprawie cie, bo nie wiem jak jest w starszych wersjach Delphi niż 6. U mnie działa :-P

Pozostało 580 znaków

2003-08-27 02:28
0

Label.Caption := 'Linia_1' #13 'Linia_2' #13 'Linia_3';

Jak już to

Label.Caption := 'Linia_1' + #13 + 'Linia_2' + #13 + 'Linia_3'

Temat był juz na forum i o ile pamietam to ja czytanie skonczyłem na tym ze cos takiego mozna dopiero na którejstam wersji delphi (chyba od 6).
Poprawcie mnie jeśli się mylę (a raczej się mylę). [diabel]


Miasto zatraconego słońca

Pozostało 580 znaków

2003-08-27 07:22
0

Działa to pięknie na D5; :p


Wszyscy ludzie są równi, tylko niektórym wydaje się że są równiejsi.

Pozostało 580 znaków

2003-08-27 10:20
Anonim
0

Niedokladnie sie wyrazilem
Ja wstawilem ten text z poziomu Delphi a nie w dzialajacym programie.
Wiec chodzi mi o wstawienie textu z poziomu Delphi.
W Object Inspectorze mam wstawiony text skladajacy sie z kilku lini.
A jak probowalem wstawic tam podobny text (metoda kopiuj wklej z notatnika) to wyswietlila sie tylko pierwsza linia.

Pozostało 580 znaków

2003-08-27 10:26
0

A to dziwne bo u mnie wklejają się wszystkie linijki. A mam D6 Ent.

Pozostało 580 znaków

2003-08-27 10:27
0

Zawsze możesz któryś z tych sposobów zastosować w OnCreate formy. Niemniej jednak daje się tak wstawić nawet do ObjectInspectora, gdzieś to widziałem, tylko nie wiem gdzie...


Słowa kierownika : To, jak wy zdążycie to napisać, to ja mam w szeroko rozumianej du*ie.
http://project1.pl

Pozostało 580 znaków

2003-08-27 12:51
Anonim
0

Już działa, jak ktos wspomiial chodzi o WordWrap z wartoscia TRUE, tyle ze musze to zrobic przed zmiana w Caption, nie wiem czemu ale dziala.
Dzieki

Pozostało 580 znaków

2003-08-27 14:13
0

jak juz robisz wordwrap w labelu to nalezy jeszcze ustawic autosize na False

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0