Kolorowy tekst w konsolowych

0

Czy w aplikacjach konsolowych w Delphi jest możliwość kolorowania tekstu jak na przykład TextColor w TurboPascalu?

0

ściągnij sobie takie coś PASW32 to dostaniesz CRT dla Delphi i będziesz miał TextColor :)

0

Tu możesz ściągnąć moduł Crt dla Delphi 5: http://jack1024.fm.interia.pl/delphi/Crt.pas
Jest tam m.in. TextColor.

0

Dzięki

0

Czy w aplikacjach konsolowych w Delphi jest możliwość kolorowania tekstu jak na przykład TextColor w TurboPascalu?

SetConsoleTextAttribute(GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE), <font color="red">numer(0-255)</span>)

0

a jak chcesz jeszcze wiecej bajerów to w JCL jest taki jeden unit źe z konsola mozesz robić prwaie wszystko

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0