Robię zaawansowany edytor kodu HTML... [zamiana koloru]

0

<font size="12"></span>Robię zaawansowany edytor kodu HTML na własny użytek, czy mógł by mi ktoś powiedzieć jak przeliczyć kolor na taki co go rozumie HTML?<font color="violet"></span>. Aha jak pomugł by mi ktoś w pisaniu generatora stylów CSS (leń ze mnie taki że pisać mi się nie chce)

0

czytaj FAQ!!

Jest tam jak przeliczyc kolor na kod szesnastkowy dla html

0

zaawansowany :D a co tam w nim bedzie zaawansowanego ? :P

0

a już skończyłeś pisać język programowania?

0

a już skończyłeś pisać język programowania?

pewnie że skonczył, wczoraj wieczorem pisał Painta, ale jak łatwo się domyślić też już go napisał (szybki jest).

0

Skorzystaj z komponnetu Color Dialog

var
s: string;
begin
if not ColorDialog1.Execute then Exit;
s := IntToHex(ColorDialog1.Color, 6);
Richedit.SelText := '#' + s;
end;

0

A moze o tym nie wiecie a to jest po prostu wielki talent mowa o FANOMIE mozna sprobowac moze jest naprawde dobry tylko ma dysklecje na przyklad albo dysortografie ja chetnie wejde w wspolprace jezeli to bedzie cos rozsadnego a jak chcesz moge z lekka dopracowac twoj edytorek...

0

No tak wszystko robię sam! :-[ a gdybyśmy wszyscy stworzyli jakiś BIG projekt i podpisali (w info o progsie) nazwa firmy: Boduch corporation! było by cool! jak tylko będę miał dobry transfer to w kodach źródłowych znajdziecie moje największe projekty!
A CO DO DYSORTOGRAFII TO MAM SPECIALNE ZAŚWIADCZENIE, ale programować umiem...

0

Nie jestes tai zBy fantom ale chyba przesadzasz po pierwsze z przypowiecia ze jestesmy amatorami a po 2 nie rozumiem ostatniego zdania ze najweksz projekty beda w kodach zrodlowych to jakies zaszyfrowane jest a jak nie to nie wime ...a ogolnie nic do cie nie mam...

0

Ozyrys jesteś cool <font color="red">men</span>! a z tymi AMATORAMI to ja to przemyślałem i zmieniłem! jak chcesz to zrobimy razem edytor kodu html...
P.S gdybyś mógł mi podsunąć jakąś ciekawą nazwę bymbył wdzięczny.

0

gdybyś mógł mi podsunąć jakąś ciekawą nazwę bymbył wdzięczny.

"Super hiper zaczapisty edytor HTML™ by Fantom" ;-)

0

Kurde wyrąbista nazwa! trochę duga ale jajcarska i coolowa! DZIĘKI!!!

0

gdybyś mógł mi podsunąć jakąś ciekawą nazwę bymbył wdzięczny.

"Super hiper zaczapisty edytor HTML™ by Fantom" ;-)

Kurde wyrąbista nazwa! trochę duga ale jajcarska i coolowa! DZIĘKI!!!

Taki bystry i aluzji nie wyczuwa :-D

0

luudzie jak to slysze to mi sie plakac chce :o 1. trudno zebrac grupe 2. trudno zbierac nowe wersje
3. trudno rozreklamowac
4. szkoda gadac
5. mozna sprobowac

PS. gdzie zrobiles sobie papiery na dysortografie ?:)
PS2. a podeslal bys screena z programu? zobaczyl bym co w nim takiego zaawansowanego

0

a podeslal bys screena z programu? zobaczyl bym co w nim takiego zaawansowanego

Już sie boisz że wygryzie twojego ze światowej czołówki? :-D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1