Problem z if then!!

0

Mam taki mały problem próbuje napisać odtwarzacz filmów i zrobiłem wszystko jak w poście Avi player tyle że delphi 7 wywala mi bład!!:Declaration excepted but 'IF' found.I co mam zrobic a kod jest pod buttonem!!.Moze jakaś mała rada??!!

0

Wsadziłeś IFa nie tam gdzie trzeba. Daj fragment kodu.

0

Oto fragment cały kodu:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
if OpenDialog1.Execute then
begin
MediaPlayer1.Display := Panel1;
MediaPlayer1.FileName := OpenDialog1.FileName;
Form1.WindowState := wsMaximized;
Panel1.Align := alClient;
MediaPlayer1.Open;
MediaPlayer1.Play;
end;

end.

0

begin przed if!!!

0

Yeeeeezu.... Popatrzeć wystarczy, ale nie, nie chce się.... Ludzie potrafią być na prawdę dobijający. A ten kod to tak cudownie sformatowany, że...

PS. Adi, ta twoja sygnaturka to nie dość że zżynka z mojej, to jeszcze głupia i źle zrymowana.

0

Dobra temat zamknięty!!.Zmienie sygnaturkę!! jeżeli cie to ucieszy!!

0

Prawidłowy kod:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
if OpenDialog1.Execute then
begin
MediaPlayer1.Display := Panel1;
MediaPlayer1.FileName := OpenDialog1.FileName;
Form1.WindowState := wsMaximized;
Panel1.Align := alClient;
MediaPlayer1.Open;
MediaPlayer1.Play;
end;
end;
end.

;p

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0