Problem z if then!!

Odpowiedz Nowy wątek
2003-04-04 15:35
0

Mam taki mały problem próbuje napisać odtwarzacz filmów i zrobiłem wszystko jak w poście Avi player tyle że delphi 7 wywala mi bład!!:Declaration excepted but 'IF' found.I co mam zrobic a kod jest pod buttonem!!.Moze jakaś mała rada??!!


Pozostało 580 znaków

2003-04-04 15:37
0

Wsadziłeś IFa nie tam gdzie trzeba. Daj fragment kodu.


Szymek

<span style="color: blue">"Nie twierdzę, że kobiety są głupie,
zostały stworzone na podobieństwo mężczyzn...
"</span> - George Eliot<span style="color: green">

Pozostało 580 znaków

2003-04-04 15:38
0

Oto fragment cały kodu:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
if OpenDialog1.Execute then
begin
MediaPlayer1.Display := Panel1;
MediaPlayer1.FileName := OpenDialog1.FileName;
Form1.WindowState := wsMaximized;
Panel1.Align := alClient;
MediaPlayer1.Open;
MediaPlayer1.Play;
end;

end.


Pozostało 580 znaków

2003-04-04 15:39
kec
0

begin przed if!!!

Pozostało 580 znaków

2003-04-04 15:48
0

Yeeeeezu.... Popatrzeć wystarczy, ale nie, nie chce się.... Ludzie potrafią być na prawdę dobijający. A ten kod to tak cudownie sformatowany, że...

PS. Adi, ta twoja sygnaturka to nie dość że zżynka z mojej, to jeszcze głupia i źle zrymowana.


Pozostało 580 znaków

2003-04-04 15:55
0

Dobra temat zamknięty!!.Zmienie sygnaturkę!! jeżeli cie to ucieszy!!


Pozostało 580 znaków

2003-04-04 19:55
0

Prawidłowy kod:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
if OpenDialog1.Execute then
begin
MediaPlayer1.Display := Panel1;
MediaPlayer1.FileName := OpenDialog1.FileName;
Form1.WindowState := wsMaximized;
Panel1.Align := alClient;
MediaPlayer1.Open;
MediaPlayer1.Play;
end;
end;
end.

;p

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0