Jak to ominąć - zawieszanie - POMOCY!!!!!!!!!

0

Jak zrobic żeby podczas wykonywania tej procedury czyli ściągania
nie zawieszała sie aplikacja ??? Byłbym wdzieczny za szybka pomoc!

URLDownloadToFile(nil,'http://www.serwer.com/plik.htm', 'c:\plik.htm',0, nil)

0

I co jeszcze? Może zrobić ci cały program? Poszukaj informacji n/t wątków (TThread).

0

Dobra, a mi podaj procedurę, żeby Windows się nie wieszał :|

0

Windows się przy tym wiesza właśnie dla tego, że to ściąganie zajmuje czas procesora i trzeba użyć wątku. Poszukaj w artykułach. To jest bardziej skomplikowane, niż jedna procedura.

0

Należy uzyc(jeszcze nie wiem jak)komponentu AntiFreeze z pakietu INDY9.

0

Jaki Antifrezee ??
Polecam poczytać sobie artykuły. Tam jest pięknie napisane, jak ściągnąć plik z netu z paskiem postępu (albo Gotowce albo FAQ, ewentualnie kliknij Szukaj).

0

Windows się przy tym wiesza właśnie dla tego, że to ściąganie zajmuje czas procesora i trzeba użyć wątku. Poszukaj w artykułach. To jest bardziej skomplikowane, niż jedna procedura.

Przeczytałem ale nic mi nie wychodzi. Robie sobie nowy Thread Object i tam piszę ale nie zabardzo się łapię. Chciałbym żeby ta procedura była w nowym wątku i po jej wykonaniu program wiediał że została skończona.

w progranie:

procedura_do_wykonania_w_2_wątku(prametr);

2 wątek:

procedura_do_wykonania_w_2_wątku(url: string);
Begin

if URLDownloadToFile(nil,url, 'c:\folder\plik.123',0, nil) 0 then
showmessage('brak połacznia');
End;

dało by się też żeby label na formie zmienił tekst na np "brak połącznia" bo nieudanej próbie pobrania pliku?

0

Eeeeee?

[code]Label1.Caption := 'Brak połączenia';[/code]

0

Cos widzę że na tym forum nie ma ludzi którzy by pomogli tylko nabijacze bezsensownych postów :(

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1