TRibbon — ButtonSize ustawiony na bsLarge powoduje wyjątek AV

0

Witam

Mam taki problem - Po wstawieniu na formę Tribbon (ribbon clasic control) jest ok do momentu ustawienia na jednym z przycisków command properties / ButtonSize na bsLarge
program kompiluje się i po uruchomieniu zaraz rzuca wyjątkiem av prowadząc do TRibbonBaseButtonControl do

Do ribbona mam podpięty action manager i do niego imagelist 32x32 do property images, largeimages, largedisabledimages,disabledimages (każda możliwa kombinacja)

Czy ktoś się spotkał - może coś nie ustawiłem a powinienem ?? Ta sama aplikacja kompiluje i odpala jak Buttonsize jest na btSmall na wszystkich buttonach w ribbonie.
Ten sam efekt na pustej czystej aplikacji vcl z położonym tylko ribbonem.

function TRibbonBaseButtonControl.GetImageSize: TPoint;
var
  LButtonProps: TButtonProperties;
begin
  Result := Point(0, 0);
  if not ActionClient.HasGlyph or (not ActionClient.ShowGlyph) then   /// TUTAJ
    exit;
  if (ActionClient <> nil) and IsButton(LButtonProps) then
  begin
    case LButtonProps.ButtonSize of
      bsSmall:
        begin
          result.X := DEF_IMG_SMALL;
          result.Y := DEF_IMG_SMALL;
0

jaki wyjątek?

0
abrakadaber napisał(a):

jaki wyjątek?

Chciałem podać screen z wyjątkiem - oczywiście teraz brak wyjątku - program działa. Pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1