SubiektGT Sfera dostęp do pewnych danych

0

Dzień dobry,
Mój post skierowany jest zapewne nielicznych osób przebywających tutaj. Walczę z jednym tematem i nie za bardzo wiem jak to przełożyć na Delphi. Otóż, próbuję z Subiekta wyciągnąć informacje na temat dostaw. W pomocy mam przykładowy kod, ale za Chiny zjednoczone z Hong Kongiem nie wiem jak go przełożyć na Delphi.
Kod wygląda następująco:

Set oDostawy = oSGT.SuDokumentyManager.PodajDostepneDostawy(oTw.Identyfikator, 1, #7/19/2023#)
For Each oDostawa In oDostawy.Dostawy
    Debug.Print ("DostawaId=" & oDostawa.DostawaId)
    Debug.Print ("DataPrzyjecia=" & oDostawa.DataPrzyjecia)
    Debug.Print ("TerminWaznosci=" & oDostawa.TerminWaznosci)

    Debug.Print ("KodDostawy=" & oDostawa.KodDostawy)
    Debug.Print ("OpisDostawy=" & oDostawa.OpisDostawy)
    Debug.Print ("NumerDokPrzyjecia=" & oDostawa.NumerDokPrzyjecia)
    Debug.Print ("NumerDokZakupu=" & oDostawa.NumerDokZakupu)
    Debug.Print ("NumerOrygPrzyjecia=" & oDostawa.NumerOrygPrzyjecia)
    Debug.Print ("NumerOrygZakupu=" & oDostawa.NumerOrygZakupu)

    Debug.Print ("Dyspozycja=" & oDostawa.Dyspozycja)
    Debug.Print ("Stan=" & oDostawa.Stan)
    Debug.Print ("Pozostalo=" & oDostawa.Pozostalo)
    'Debug.Print ("Ilosc=" & oDostawa.Ilosc)
    Debug.Print ("Jm=" & oDostawa.Jm)
Next

Dokładnie to nie wiem jak tą pętle przetłumaczyć. W pomocy do Sfery jest napisane, że Dostawy w obiekcie oDostawy jest iteratorem po obiektach oDostawa. Podpowie ktoś, jak to ogarnąć?

0

ja bym obejrzał dokładniej metody jakie posiada zwracany obiekt bo moze ma item[] albo co podobnego
bo pamiętam ze kiedyś cos podobnego mnie męczyło ale nie pamiętam już rozwiązania

0

A to są jakieś obiekty COM? Jak kiedyś tłumaczyłem coś to musiałem zrobić zwykłą pętlę i chyba pobrać .Count() albo .Length() a potem odwoływać się po elementach po .Get(i) albo .Item(i).
Ale to wygląda trochę jakby to było IEnumerable z .NETa, wtedy jeśli nie ma do tego nic w delphi to możesz wywołać .GetEnumerator() i on ma własność .Current i .MoveNext() który zwraca true / false w zależności czy są kolejne elementy. Możesz to owrapować w coś natywnego żeby używać tak jak zwykle w delphi.

Daj linka do tej dokumentacji albo opisz czym są te obiekty bo tak to się ograniczasz do podzbioru ludzi którzy używali "SubiektGT" i piszą w delphi więc podejrzewam że do nikogo.

0
for dostawa in oDostawy.Dostawy do
begin
  //a tu robisz co chcesz z "dostawa"
end;
0
abrakadaber napisał(a):
for dostawa in oDostawy.Dostawy do
begin
  //a tu robisz co chcesz z "dostawa"
end;

No właśnie nie za bardzo chce coś takiego działać. dostawa i oDostawy to są zmienne typu OleVariant. Przynajmniej tak to wymyśliłem. Wtedy kompilator zgłasza mi błąd.

0

Ehhh. Nie było tematu. Są dostępne metody Liczba i Element. Tylko nie są opisane w pomocy. Temat do zamknięcia.

0

Szalony programista z Polski tworzył to API :D że użył polskich nazw :D

0
Marius.Maximus napisał(a):

Szalony programista z Polski tworzył to API :D że użył polskich nazw :D

No tak. To jest Sfera do Subiekta GT.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1