Dynamiczny komponent raz jeszzcze

Odpowiedz Nowy wątek
2003-03-26 14:13

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 12 lat temu

0

Unit A...
Panel : TPanel;

Twurz(Panel); //definicja w unicie B

Unit B...

Ico : TImage;

Twurz(T : TComponent);
begin
Ico := TImage.Create(T);
Ico.Parent := T;
.....
end;

Pytanie: Jak zrobić by to działało?

Pozostało 580 znaków

2003-03-26 15:28

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 12 lat temu

0

Eureka!

Zamiast TComponent ma być TWinControl.
Dziwne bo konstruktor wymaga TObject, a parent TWinControl.

Pozostało 580 znaków

2003-03-26 20:32

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Coz... mowiac szczerze gdy ja znajde odpowiedz na swoje pyt. odrazu usuwam topic, zamiast odpowiadac samemu sobie.

Bo po co anbijac 2 posty za jednym zamachem i zapychac serwer i pierwsza(najwazniesza) strone forum.

BTW. Usuwajac ten post mogles sprawic, ze inny post znalazlby sie na 1. stronie o kilkanascie min dluzej. Bycmoze o te kluczowe kilkanascie min.


Ostatnio zmodyfikowany: 20-05-2003 09:54 przez mleczasz

Pozostało 580 znaków

2003-03-28 22:27

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Twurz(Panel); //definicja w unicie B

Twurz ?? Co to za słowo?? Może Twórz [id: Tworz].

A teraz taka sprawa: jeżeli znalazłeś odpowiedź na pytanie, to ją napisz w swoim poście. Może się to komuś przyda.


Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0