Jak zrobic z DsgnIntf.pas DsgnIntf.dcu

0

Jak mam to zrobic?
Chodzi mi o to jak mam to skompilowac czy w ogole co z tym .pas zrobic zeby wyszlo w koncu dcu. Mam Delphi5 i kiedys mi sie udawalo to zrobic, ale juz mam dosyc robienia tego na farta i naciskania wszystkiego co sie da, bo moze akurat sie uda.

Jak by ktos mogl mi krok po kroku jak dziecku opisac co zrobic (co otworzyc, co nacisnac itp). Mozecie mowic na mnie lamer ale chce sie tego w koncu nauczyc.

PS: Tylko odpuscie sobie linki do strony borlanda gdzie pisza zeby zmienic komponenty :) i jakies tam inne brednie ktorych i tak nie kapuje.

Wielkie dzieki za pomoc!

0

Już mi się żygać chce tym plikiem. Zrób to normalnie!!

Stwórz nowy projekt i gdzieś go zapisz. Nastepnie do tego katalogu wsadź ten DsgnIntf.pas i w jakimś pliku należącym do tego projektu (DPR lub PAS) wpisz do Uses DsgnIntf i potem uruchom program.

A co do tych bredni to chyba Borland wie najlepiej jak to jest.

0

Hehehehe

Lubie takich dla ktorych to, czego nie kapuja, to brednie...

0

Hehehehe

Lubie takich dla ktorych to, czego nie kapuja, to brednie...

Dlatego zaznaczylem ze "tych bredni" nie kapuje :-D
Nie ma powodu do nerwow.... a kto pyta... :P

0

ja tez! :> sprawdz archiwum

0

Okej... zrobilem tak jak napisaliscie i dziala. Juz sobie wydrukowalem jak to zrobic (tak na przyszlosc)... i czuje sie teraz o wiele madrzejszy :-P

Dzieki wielkie

0

Jest jeszcze jeden sposób o wiele prostszy bez potrzeby tworzenia projektu .dpr. A mianowicie:
W katalogu Delphix\Bin (gdie x to wersja Delphi) masz plik, który się nazywa DCC32.EXE. Teraz kopiujesz plik
.pas, który chcesz skompilować, do tego katalogu, potem tworzysz skrót do DCC32.EXE, klikasz prawym przyciskiem na skrót, wybierasz Właściwości i w polu target dopisujesz "dsgnintf.pas" (całość powinna więc wyglądać tak:
"C:\Program Files\Borland\Delphi6\Bin\DCC32.EXE" dsgnintf.pas
klikasz OK i klikasz 2x na SKRÓT. I w katalogu Bin masz plik dsgnintf.dcu

0

Jest jeszcze jeden sposób...

No calkiem fajne, i do tego pewnie dotyczy nie tylko DsgnIntf :)
PS: i ja mialem sam wpasc na to ? :-P

0

Oczywiście :-) :-) W tem sposób można skompilować priawie szystkie pliki *.pas (głowy za to nie dam bo na wszystkich nie sprawdzałem) :-)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0