google / delphi

0

jak zrobic w delphim (lub skad wziasc zrodelko) programik szukajacy w googlach i wyswietlajacy w memo 3 pierwsze wyniki ?? pomozcie... ;-(
[email protected]

0

robiłem coś takiego, ale niestety coś mi Indy z Google współgrać nie chciało ;-( (taki błąd się pojawaiał, kiedyś się o to pytałem). Za to mogę podesłać źródełko programu szukającego w wyszukiwarce Onetu...

0

o właśnie na ircu lofix ma Karola (bota) który szuka w goglach
ale onet też dobry;)

0

robiłem coś takiego, ale niestety coś mi Indy z Google współgrać nie chciało ;-( (taki błąd się pojawaiał, kiedyś się o to pytałem). Za to mogę podesłać źródełko programu szukającego w wyszukiwarce Onetu...

posedlij :D

[dopisane]

o właśnie na ircu lofix ma Karola (bota) który szuka w goglach
ale onet też dobry;)

wyciagnij od niego i podeslij :D i zgory thx !!

0

procedure TForm1.Button4Click(Sender: TObject);
var
i : integer;
s : string;
begin
s := edit1.text;
for i:=0 to Length(S) do
begin
if Pos(' ', s) > 0 then
begin
Insert('+', s, Pos(' ',s));
Delete(s, Pos(' ', s), 1);
end;
end;
edit1.text := s;
if wyszukiwarka.text = 'Google' then
begin
ShellExecute(Handle, 'open',Pchar('http://www.google.com.pl/search?q='+edit1.text+'&hl=pl'),nil,nil,SW_SHOWDEFAULT);
end;

0

Ziomber, jemu nie chodziło o otwieranie strony, tylko wyświetlenie trzech pierwszych wyników.

0

Ziomber, jemu nie chodziło o otwieranie strony, tylko wyświetlenie trzech pierwszych wyników.

no wlasnie... na onecie juz mam ale poczeboje na googlach...

0

Masz racje ActiveY .. nowe pokolenie rox ;]

A wiec moi mili panowie istnieje cos takiego jak google API
http://www.google.com/apis/

powodzenia [;

0

zan|es - ale co to API ? :P

0

Widzę, że na forum pojawiło się parę nowych osób z kompleksami :) I to całkiem dużymi :)

0

Widzę, że na forum pojawiło się parę nowych osób z kompleksami :) I to całkiem dużymi :)

Moglbys kolego rozwinac mysl ?

0

vogel nierob jaj z korna bo jest stary;) pamietasz bota na vortexie?

0

Moglbys kolego rozwinac mysl?

Proszę bardzo.
Zbierzmy wszystkie fakty:

  1. ktoś wszedł na forum izaczął je sobie przeglądać
  2. po pewnym czasie napisał posta w OT o tym, co myśli o nowym pokoleniu programistów
  3. wywiązuje się z tego interesująca dyskusja

Na razie jest OK

  1. teraz ten ktoś dopisuje się do niektórych postów (na razie chyba tylko do tego) i z niesamowitym poczuciem własnej wyższości komentuje poziom wiedzy innych użytkowników, pokazując jaki one jest dobry piękny mądry i skromny przede wszystkim

Punkt 4. świadczy o kompleksach. Człowiek pozbawiony ich zacząłby nakierowywać ludzi na właściwą drogę lub dałby sobie spokój. Ewentualnie mógłby pogadać z kolegami o tym strasznym zjawisku zaniku starych metod programowania. Ale takie zjeżdzanie ludzi to nie jest w zbyt dobrym guście...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1