[Delphi] Flat webbrowser ???

0

Witam!
Wie ktos moze czy jest cos takiego jak flat webbrowser ??? chodzi mi tylko o to zeby byl płaski... [???]

0

Chyba jedyne, co można zrobić, to rysować po pulpicie w tym miejscu...

0

Border[cośtam..] - poszukaj pod tym hasłem w OI (Object Inspector)

P.S. nie mam delphi przy sobie... ;)

0

Bartek błąd myśle że gdyby border był to by się chlopak nie pytał, a wydaje mi się że nie ma możliwości zmiany borderka (włąsciwie to efektu 3d)

0

W tym problem ze wlasnie nie mozna zlikwidowac obramowania ;-|

0

A do czego to podrzebujesz że tak bardzo ci przeszkadza? Może da się wykorzystać co innego?

0

Nie jest to bardzo pilne ale przydalo by sie :) jedyny powód do czego mi jest to potrzebne to to ze robie slownik na infe i szpeci mi to troche wygląd porgramu...zrobilem go na zasadzie skórek.
Pozdrówka

0

jest przecież borderstyle ustaw tam na bsnone

0

Drajwer jak nie wiesz to sie nie oddzywaj a zresztą kilka poscików wyżej w tym topicu pisałem że nie ma czegoś takiego jak border style

[i]oto 501 post by Sebek ;)[/i]

0

A ja dowiedziałem sie o tym komponencie przed chwila i juz wymyslilem! ;) Wiec sposob jest chyba tylko jeden.

  1. Na Formie ustawiamy Panel;
  2. Panel.Anchors := [akLeft, akTop, akRight, akBottom];
  3. P{anel.Caption := ""; (OPcjonalnie ;) )
  4. Na Panelu kladziemy WebBrowsera;
  5. WebBrowser.Align := alNone;
  6. WebBrowser.Left := -2; WebBrowser.Top := -2;
  7. W Onresize Form1 wpisujemy:
    WebBrowser.Width := Panel1.Width + 4;
    WebBrowser.Height := Panel1.Height + 4;

Czyż nie mądre? ;))

0

Wow, moje gratulacje, działa perfekcyjnie.

0

tak, post stary, ale dziś walczyłem z tym komponenetem ;-)

1
wcizmowski napisał(a):

tak, post stary, ale dziś walczyłem z tym komponenetem ;-)

Dobrze że się podzieliłeś inaczej byśmy żyli w niewiedzy. Wiesz, w sumie to jednak mnie to mało obchodzi. No ale odkopywanie wątków z podziękowaniami to czego ja się spodziewałem...

0
-123oho napisał(a):

Wiesz, w sumie to jednak mnie to mało obchodzi.
wtedy najlepiej się nie odzywać

a co do tematu to moze sie komu przyda:

WebBrowser1.OleObject.Document.Body.Style.OverflowX := 'hidden'; // ukrywa scrollbar poziomy ;)
WebBrowser1.OleObject.Document.Body.Style.OverflowY := 'hidden'; // ukrywa scrollbar pionowy ;)
WebBrowser1.OleObject.Document.Body.Style.borderStyle := 'none'; // usuwa styl 3D ramki ;)
1
greenmag napisał(a):
-123oho napisał(a):

Wiesz, w sumie to jednak mnie to mało obchodzi.
wtedy najlepiej się nie odzywać

Najlepiej to by było jakbyś ty nie odkopywał tematu sprzed X lat mówiąc 'dzięki bo szukałem i znalazłem'. Serio, jak coś znajdę to też mam postować i mówić że super?! NIE.
To że mnie nie obchodzi to że znalazłeś informacje znaczy że TY masz się nie odzywać. No ale geniusz odwrotnie wie lepiej... eh, po prostu rozwala mnie twoja głupota.

a co do tematu to moze sie komu przyda:

Brawo! Teraz chociaż swoim odkopaniem coś wniosłeś. Następny krok w stronę TBrain: Pisz krótkie Arty o tym zamiast odkopywać temat. Takie jest zalecenie w regulaminie.

0
  • dlaczego piszesz nie prawdę, przecież wiesz że to nie ja a kto inny odkopał ten temat - a druga sprawa ja się za geniusza nie uważam w przeciwieństwie do ciebie

Podobne avatary macie, przepraszam :P . Eh, ale fail... :f

greenmag napisał(a):
-123oho napisał(a):

Wiesz, w sumie to jednak mnie to mało obchodzi.
wtedy najlepiej się nie odzywać

Gdybym debilom przyznał rację to sam bym musiał ich przyjąć za wzór. Niestety nie mam zamiaru postować podziękowań w temacie który ma 9 lat.

0

123oho, wiem czemu sie nie rejestrujesz :) bo zbyt duzo osob uwaza cie za trutnia i szkodnika i szybko bys sobie napykal biedy, a tak hejcik zza monitora gonna hejt. Eh walka z wiatrakami(123ohami) :), pozdro.

co do tematu faktycznie lepiej uzyc kodu, ktory dal greenmag. Wiecej jest na torry.net.

0

123oho

Poćwicz jeszcze pisanie mojego nicku. Jesteś już blisko.

wiem czemu sie [błąd ortograficzny] rejestrujesz

To mało wiesz bo jestem zarejestrowany.

bo zbyt duzo osob uwaza cie za trutnia i szkodnika i szybko bys sobie napykal biedy

Ja tutaj nie jestem po to żeby mnie uważali za jakąś osobistość. Mi zależy na tym żeby na tym forum pytały osoby które umieją używać googla etc.

a tak hejcik zza monitora gonna hejt

Wiesz chociaż kto to hejt? Widać nie.

Eh walka z wiatrakami(123ohami)

Musisz być nowy skoro twierdzisz że coś odkryłeś. Powinieneś się nazwać Captain Obvious. Pasowałoby ci.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1