[Delphi] wywołanie programu dos-owego z parametrami

Odpowiedz Nowy wątek
2002-11-30 10:51

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

Czy da się, aby po kliknięciu przycisku wywołany został program
MS-DOS z parametrami np. TASM.exe albe TLINK.exe. Proszę o pomoc.
Jeśli ktoś ma źródła kompilatora ASMa, to czy mogę prosić o adres www lub przesłanie na adres [email protected] i poinformowanie mnie o tym na forum. Z góry dziękuję.

--
Pozdrawiam
Darko


Pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2002-11-30 15:27

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Uruchomić można przy pomocy ShellExecute.

--
;) Szymek


Szymek

<span style="color: blue">"Nie twierdzę, że kobiety są głupie,
zostały stworzone na podobieństwo mężczyzn...
"</span> - George Eliot<span style="color: green">

Pozostało 580 znaków

2002-11-30 18:27

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 16 lat temu

0

uses shellapi;

shellexecute(handle,'open','C:\plik.exe','parametry',nil,sw_normal);

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0