Wykorzystanie procedury zapisanej w notatniku/memo

0

Witam.

Chciałbym wiedzieć czy jest możliwość wykorzystania procedury zapisanej w notatniku/memo.
Domyślam się iż wyglądało by to na zasadzie załadowania notatnika do memo, a później dopiero wykorzystanie zawartości memo.
Jeżeli jest taka możliwość i ktoś posiada tutorial odnośnie tego to bardzo proszę mi tu wstawić linka, bądź napisać w jaki sposób takie coś zrobić.

Dziękuję.

1

W czym piszesz? Najlepiej chyba użyć skryptów. http://wiki.freepascal.org/Pascal_Script_Examples

0

Delphi 7.

1

Skoro już mowa o rozwiązaniu dla Free Pascala - zostaw leciwe Delphi7 i albo pobierz najnowszą wersję Delphi (starter), albo Lazarusa; Im dłużej korzystasz z archiwalnej i niewspieranej wersji środowiska, tym gorzej dla Ciebie.

0

Pobrałem Delphi10.
Sprawdziłem tego linka, którego podałeś Szopenfx.
Bardziej jednak interesuje mnie to pod Delphi, a nie pod Lazarusa.

0

U nas (Delphi XE2) używa się https://bitbucket.org/egrange/dwscript

1

jeśli masz w tym D10, który pobrałeś, FastScript (część FastReport) to nie musisz ściągać nic więcej

0
szopenfx napisał(a):

U nas (Delphi XE2) używa się https://bitbucket.org/egrange/dwscript

DWS jest świetny.
Ale, tak mocno restrykcyjny, że czasem są poważne problemy z miła integracją z HostApp. Ten jego sanbox potrafi wk$#%$#$% :)

Dlatego też, zamiast iść w leciwego PascalScripta lub słabo udokumentowanego FastScripta proponuję PAXCompiler.
Komercyjny, ale cena przystępna. Mega wydajny, łatwo się integruje, poważnie możliwości.

Ale jak to ma być proste eval, to wystarczy cokolwiek ;-)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1