[Delphi] Usuwanie # ze stringa

0

Wiem ze to mozna zrobic stosujac funkcje pos i delete :-) Ale moze jest cos takiego jak trim ale sie da w tym wypadku wykozystac :-) Mam taki oto string:
aaabbbcccdddeee######################################
To jest tak zrobione ze zawsze najpierw jest text a potem jak sie on juz skonczy to sa same # az wszystko razem bedzie mialo 256znakow. Ten tekst moze miec rozna dlugosc. Glownie chodzi mi o to czy jest cos takiego jak trim ale dla # :-)--pozdrawiam PEDROS {hello}
Encyklopedia was potrzebuje: www.4programmers.net/delphi/help.php
Delphi 6 Personal.

0

Skorzystaj z klasy TString lub TStringStream.

0

jak chcesz to ci zrbie - spcjalnie dla ciebei:

bedzie sie nazywalo: Wycinek_for_Pedros :)

0

zastosowanie AnsiReplaceStr to moze troszke dziwne rozwiazanie ale co tam :)

var
S : String;
begin
S := 'aaabbbcccdddeee######################################';
S := AnsiReplaceStr(S, '#', '');
ShowMessage(S);
end;

do uses dopisz StrUtils---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

Identyczna jak TrimRight w Delphi, tylko że do #:)

function TrimRightSharp(const S: string): string;
var
I: Integer;
begin
I := Length(S);
while (I &gt 0) and (S[I] &lt= '#') do Dec(I);
Result := Copy(S, 1, I);
end;

--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

O jaka odezwa od narodu :-) I nikt nawet mnie nie odeslal do helpa czy gdzies indziej :-) Skoro jestem taki popularny to moze powinienec startowac w wyborach :-) Juz nawet mam haslo "Delphi 7Ent dla kazdego" :-) A tak powaznie to dzieki za odpowiedzi. Moze jeszcze napisze ze wykozystalem metode Dryobatesa :-)--pozdrawiam PEDROS {hello}
Encyklopedia was potrzebuje: www.4programmers.net/delphi/help.php
Delphi 6 Personal.

0

Pedros napisał:
Juz nawet mam haslo "Delphi 7Ent dla kazdego" :-)

Masz zapewniony mój głos.--Vogel [Delphi 6 PE]

Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

0

Pedros napisał:
Moze jeszcze napisze ze wykozystalem metode Dryobatesa :-)

To jest kopia źródła TrimRight z Delphi tylko jeden znak zminiłem :)

Skoro jestem taki popularny to moze powinienec startowac w wyborach :-) Juz nawet mam haslo "Delphi 7Ent dla kazdego" :-)

Wiesz, że najwcześniej to możesz dopiero w wieku 21 lat startować na posła :(
Ale za hasło to masz mój głos ;) --Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

Pedros napisał:
Skoro jestem taki popularny to moze powinienec startowac w wyborach :-)

Pedros na prezydenta!!!--||===

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0