[Delphi] listbox

0

witam wszystkich! mam 2 pytania dotyczace listboxa.

  1. MAM 2 listboxy. po przez nacisniecie buttona z 1 przenosza sie informacje do 2.
    jak zrobic by maksymalnie mozna bylo przeniesc tylko 13?
  2. MAM 2 listboxy. po przez nacisniecie buttona z 1 przenosza sie informacje do 2.
    jaik zrobic by po wcisnieciu buttona w labelu pokazywaly sie ilosc linijek ktore znajduja sie w listboxie 2?
0

lombard napisał:
witam wszystkich! mam 2 pytania dotyczace listboxa.

  1. MAM 2 listboxy. po przez nacisniecie buttona z 1 przenosza sie informacje do 2.
    jak zrobic by maksymalnie mozna bylo przeniesc tylko 13?
    Zliczaj naciśnięcia przycisku.

  2. MAM 2 listboxy. po przez nacisniecie buttona z 1 przenosza sie informacje do 2.
    jaik zrobic by po wcisnieciu buttona w labelu pokazywaly sie ilosc linijek ktore znajduja sie w listboxie 2?

Label1.Caption := IntToStr(ListBox1.Items.Count);--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

Dryobates napisał:
lombard napisał:
&gtwitam wszystkich! mam 2 pytania dotyczace listboxa.
&gt1. MAM 2 listboxy. po przez nacisniecie buttona z 1 przenosza sie informacje do 2.
&gtjak zrobic by maksymalnie mozna bylo przeniesc tylko 13?
&gtZliczaj naciśnięcia przycisku.
&gt
&gtLabel1.Caption := IntToStr(ListBox1.Items.Count);

mozna też zamiast zliczac nacisniecia przycisku wykorzystac listbox.items i jakąs petle mu dac aby przeniósł tylko 13 lub mozna do 3 niewidocznego listboxa przeniesc caly 1 i np
if listbox3.items.count&gt13 then
listbox3.delete(listbox3.items.count);
popraw to roche i bedzie dzialac
--Pozdrowienia {hello}
Waldi Koronowo
[email protected]
Zdarza sie że pisze e przed i nie zwracajcie uwagi na to:D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1