[delphi] Jak wykryć zamykanie okna ?

0

Jak wykryć zamykanie okna , chodzi mi o okno główne innej aplikacji znając jedynie uchwyt do tego okna ? czy to jest możliwe ? hmm...

0

Musisz reagować na WM_CLOSE

--
Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Pomoc do Delphi po polsku. http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=21335&c=2

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

nie wiem czy dobrze robie...a robie tak
.
.
.
public
procedure WMClose(var Message: TWMClose); message WM_Close;
.
.
implementation
.
procedure TForm1.WMClose(var Message: TWMClose);
begin
caption:='sraka';
end;
i wykrywa mi zamkniecie okna ale w obrebie mojej aplikacji a ja potrzebuje wykryc zamkniecie okna w innej aplikacji .
potrafie znaleŹć uchwyt tego okna ale nie wiem jak to wykorzystać.
co źle robie ? hmm...

0

Limba napisał:
a ja potrzebuje wykryc zamkniecie okna w innej aplikacji .
potrafie znaleŹć uchwyt tego okna ale nie wiem jak to wykorzystać.

Załóż Hook'a WH_CBT na system i reaguj na HCBT_DESTROYWND. O Hook'ach jest w FAQu, na Forum (w Archiwach) i w pomocy Windows SDK.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Pomoc do Delphi po polsku. http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=21335&c=2

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1