Prośba o pomoc w poprawie kodu

0

Witam

Jestem tu nowy i na wstępie przyznam, że nie jestem obeznany - kompletnie, z jeżykiem programowania, lecz mam pewien problem:

  • chciałbym zmienić wygląd pewnego programu i aby to zrobić musiałbym rekompilować pliki źródłowe (w skład których wchodzą wspomniane grafiki), jednak gdy Instaluję składniki do Delphi 7 pojawia się następujący błąd:

aad9hl.png

Oczywiście pobrałem z sieci brakujący skrypt (imgbtn) dodałem go do plików projektu i Instaluję go razem z pozostałymi składnikami projektu z plików źródłowych, ale mimo to, wciąż wyrzuca mi ten błąd.
Próbowałem na setki sposobów, a niestety nie jestem programistą a jedynie znam się na grafice, dlatego błagam - dosłownie, o pomoc i poświęcenie mi tych 3 min bym mógł podmienić grafikę i spokojnie rekompilować pliki.
Sam program jest projektem otwartym - nie ma więc obaw o łamanie jakichkolwiek praw, jednak z racji starej daty plików, projekt nie istnieje i nie ma ich komu poprawić.

Czy ktoś z Was mógłby poświęcić chwilkę i sprawdzić te pliki? Dodałem już do nich skrypt imgbtn: http://www.mediafire.com/download/fybc0kmbg9dy337/Client.rar
Będę bardzo, ale to bardzo wdzięczny za pomoc...

Pozdrawiam

dodanie obrazka do posta i usunięcie prefiksu z tytułu wątku - fp

1

To nie jest "skrypt" tylko komponent. Komponenty przed użyciem trzeba zainstalować w środowisku - menu Component > Install component wskaż ten unit przekompiluj i zainstaluj.

0

Faktycznie, pomogło. Wybrałem Component > Install component, następnie wybrałem Imgbtn i zainstalowałem. Kolejno - w otwartym oknie, ponownie wybrałem Component > Install component i zaznaczyłem wszystkie pliki dostępne w folderze z plikami źródłowymi. Klikam Ok i mam nowy błąd:

2pplcvl.png

Problem w tym, że nie wiem którego dokładnie pliku graficznego niby brakuje?

dodanie obrazka do treści posta - fp

0

U mnie działa, ale komponent w tej wersji, którą pobrałeś nie ma kilku properties czyli wygląda na to, że musisz poszukać świeższej wersji.
https://www.dropbox.com/s/5wy9oefrnohhccn/Bez%C2%A0tytu%C5%82u.png

0

Pobrałem inne wersje imgbtn - teraz wywala mi taki błąd:

[Warning] GetFilesThr.pas(225): Combining signed and unsigned types - widened both operands
[Warning] GetFilesThr.pas(232): Combining signed and unsigned types - widened both operands
[Warning] GetFilesThr.pas(257): Combining signed and unsigned types - widened both operands
[Hint] GetFilesThr.pas(252): Value assigned to 'FParam' never used
[Warning] GetFilesThr.pas(341): Variable 'HostLineParam' might not have been initialized
[Hint] GetFilesThr.pas(469): Value assigned to 'NFiles' never used
[Hint] GetFilesThr.pas(449): Value assigned to 'HostsLines' never used
[Hint] GetFilesThr.pas(444): Value assigned to 'CFiles' never used
[Warning] Unit 'ImgBtn' implicitly imported into package 'dclusr'

Robię coś nie tak, czy to wina imgbtn? :/

dodanie znacznika <quote> dla treści błędu - fp

0

to są tylko ostrzerzenia i wskazówki co może być potencjalnie niebezpieczne/niepotrzebne. Programista który pisał tą aplikację powinien te ostrzerzenia albo wyłączyć jeśli robi to świadomie albo naprawić.
Program powinien się kompilować mimo to.

0
szopenfx napisał(a):

Program powinien się kompilować mimo to.

Tak? oO To nadszedł czas na najbardziej idiotyczne pytanie - gdzie znajdę skoplilowany plik exe? oO W folderze z plikami źródłowymi go nie ma, ani w folderze z Projekty.

0

Ręce opadają...
Otwórz ten projekt (L2Updater.dpr) jeśli nie ma żadnych ostrzeżeń itp. naciśnij ctrl+f9 program powinien się skompilować o ile poza tymi warningami nie ma czegoś poważniejszego.
W folderze, w którym są kody źródłowe i plik L2Updater.dpr powinien zostać utworzony plik wykonywalny L2Updater.exe

0

Zrobiłem tak jak poradziłeś. W folderze z plikami źródłowymi pojawia się plik exe, jednak po jego odpaleniu pojawia się informacja Windows, że program przestał działać: http://i43.tinypic.com/14bnc4g.png
Gdy wciskam CTRL+F9 pojawia się plik exe, ale w oknie mam następujące błędy:/

[Warning] Misc.pas(33): Return value of function 'DelDir' might be undefined
[Hint] Misc.pas(66): Value assigned to 'w1' never used
[Warning] LstFile.pas(12): Method 'Destroy' hides virtual method of base type 'TObject'
[Hint] LstFile.pas(57): Value assigned to 'Params' never used
[Warning] GetFilesThr.pas(225): Combining signed and unsigned types - widened both operands
[Warning] GetFilesThr.pas(232): Combining signed and unsigned types - widened both operands
[Warning] GetFilesThr.pas(257): Combining signed and unsigned types - widened both operands
[Hint] GetFilesThr.pas(252): Value assigned to 'FParam' never used
[Warning] GetFilesThr.pas(341): Variable 'HostLineParam' might not have been initialized
[Hint] GetFilesThr.pas(469): Value assigned to 'NFiles' never used
[Hint] GetFilesThr.pas(449): Value assigned to 'HostsLines' never used
[Hint] GetFilesThr.pas(444): Value assigned to 'CFiles' never used

Domyślam się, że nikt nie znajdzie czasu by sprawdzić dla mnie ten kod i zmusić go do normalnego działania? :/

Dobrze, znając mentalność przeciętnego Polaka pozwolę sobie zapytać ILE KOSZTOWAŁABY naprawa tego kodu?

Czy znajdzie się ktoś zainteresowany?

dodanie znacznika <quote> dla treści błędu - fp

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1