[Delphi] OwnerDraw

0

samo sie kliknelo "nowy temat" wiec skozystam :-)

Jak zmienic kolor popupMenu i Menu przez wlasnie OwnerDraw, i nie mowcie ze to juz bylo na forum i ze sie powtarzam :P
Moze jakis link gdzie, artykul lub moze ktos sam napisal i ma kod?

P.S czytac posty do konca :-)
kto z was napisal jakis kompilator ? :D :D :D
--Source of life - Programming,
Skateboarding,
Metal.

0

MenuItem w OnDrawItem:
ACanvas.Brush.Color := clRed;
ACanvas.FillRect(ARect);
ACanvas.TextOut(0, 0, TMenuItem(Sender).Caption);--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Pomoc do Delphi po polsku. http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=21335&c=2

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

zajebiste :-)

tylko trzeba sie troszke ustawieniami pobawic ;)
ale wiesz moze jeszcze jak zrobic border'y innego koloru ?

--Source of life - Programming,
Skateboarding,
Metal.

0

dev_il napisał:
ale wiesz moze jeszcze jak zrobic border'y innego koloru ?

Jakie bordery?--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Pomoc do Delphi po polsku. http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=21335&c=2

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

mialem powiedziec :
"czy wiesz jak zmienic kolor ramki 3d danego itema" :)--Source of life - Programming,
Skateboarding,
Metal.

0

dev_il napisał:
mialem powiedziec :
"czy wiesz jak zmienic kolor ramki 3d danego itema" :)

Niestety tego jeszcze nie wiem :(--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Pomoc do Delphi po polsku. http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=21335&c=2

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

szkoda :(
ale jesli sie dowiesz to daj mi znac. Ja poszukam , wiec jakby co to wcisne jakas informacje do tego posta :)--Source of life - Programming,
Skateboarding,
Metal.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1