Synapse i wysyłanie informacji do strony www

0

Mam problem ponieważ nie zbyt wiem jak zabrać się do stworzenia programu, którego zadaniem będzie wysłanie wiadomości do pewnego okienka, a następnie wycisnięcia odpowiedniego buttona wykonującego dalszą częśc funkcji na kodzie strony.

  1. myślałem nad otworzeniem strony przez api a następnie wysyłanie odpowiednich(jakich funkcji uzyc) komunikatow do strony tzn. treśc formularza + akcja button'a.
  2. użycie pakietu synapse
    Aczkolwiek strona musi byc załadowana w przeglądarce z Cache przeglądarki.
0

Nie podałeś konkretnie o jaką stronę chodzi, także mogę doradzić w sumie przeczytanie mojego artykułu pod adresem: Obsługa protokołu HTTP przy użyciu pakietu Synapse i jeżeli strona po pobraniu kodu html, musi być prezentowana wizualnie to chyba da się to najłatwiej zrobić - z tego co się orientuję - pod kontrolkami korzystającymi z silników przeglądarek www. Na przykład pod TWebBrowser. Ale na pewno do tego aby wysłać dane metodą POST do strony, która nie korzysta z JavaScriptu, to powinno Synapse wystarczyć. Jeżeli jest użyty jakiś JS, to również ponoć się da. Ale tak się nie bawiłem. Tutaj więcej mógłby też doradzić chyba @kAzek.

0

Problem w tym że nie bardzo rozumiem o co chodzi więc w tej chwili nie bardzo pomogę. Czy chodzi o wypełnienie i wysłanie jakiegoś formularza na stronie? Dlaczego strona musi być ładowana z Cache? No i przede wszystkim nie wiedząc o jaką stronę chodzi trudno doradzić czego użyć... Jeżeli to ma być wypełnienie i wysłania formularza to tak jak napisał @olesio wszystko zależy od tego czy to musi być widoczne (jak w przeglądarce) jeżeli tak to TWebBrowser lub czasami lepiej jego "obudowanej" wersji TEmbemedWB http://www.bsalsa.com/downloads.html wybór zależy od konkretnego zadania podobnie jeżeli chodzi o to aby tylko wysłać formularz (użytkownik nie musi widzieć strony) i strona nie używa w ważnych do poprawnego wysłania formularza np. generowane są "dziwne" wartości ciasteczek lub pól wymagające analizy jakiegoś bardzo skomplikowanego skryptu JavasScript aby można programowo to podstawić odpowiednią wartość to w zależności od tego co lepiej znasz można użyć Synapse lub Indy . Indy odradzam jeżeli zależy Ci na tym aby rozmiar aplikacji był jak najmniejszy ponieważ jest ono dość rozbudowane a raczej do tego co chcesz zrobić nie wykorzystasz nic z tego czego nie ma w Synapse więc nie ma sensu, bo program po jego użyciu trochę puchnie. No tą chwilę w zasadzie powtórzyłem wypowiedź @olesio ale nie jestem w stanie napisać nic więcej póki nie znam odpowiedzi na zadane wcześniej pytania, jeżeli chodzi o przykłady wysłania formularza w TWebBrowser, Synapse i Indy to wielokrotnie były tutaj wałkowane a aby napisać konkretniej trzeba wiedzieć o jaką stronę chodzi.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1