Wpisywanie tekstu n razy

0

Witam.
Piszę program i chcę zrobić coś takiego, że gdy w spinedit mam wartość 11 wpisze mi 11 razy ten sam tekst.
Macie pomysły jak to zrobić ?

0

Ale wpisać tekst do TEdit np. czy do TListBox? Wystarczy zrobić pętlę o liczniku z wartością ze spinedita i wpisywać w niej tekst.

1

Macie pomysły jak to zrobić ?

Tak. Temat można zamknąć bo odpowiedź na pytanie została udzielona.

1
djpittbull napisał(a)

gdy w spinedit mam wartość 11 wpisze mi 11 razy ten sam tekst.
Macie pomysły jak to zrobić ?

Jeżeli umiesz odczytać wartość z kontrolki SpinEdit.Value i oprogramować odpowiednio pętlę, to tak, mam wiele pomysłów...

Myślę, że przyda Ci się solidny kurs programowania, bo coś kalectwem zalatuje - Delphi - Kompendium Programisty - Pętle;

0

Ej no, po co od razu pętla?

DupeString

lub bardziej wyrafinowanie:

StringReplace(StringOfChar(#0, count), #0, 'newstring', [rfReplaceAll])

:]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1