Nad jakim oknem znajduje sie myszka i aktywna aplikacja

0

Chce napisać program który dla rożnych aplikacji będzie wykonywał
rożne zadania w zależności która jest w danej chwili aktywna
np:
Dla notatnika gdy będzie aktywny to ma grać muzyka rege
dla kalkulatora coś innego i dla painta jeszcze inna muzyka
(*to tylko przykłady z tą muzyką założenia są zupełnie inne)

Nie chce abyście za mnie napisali program tylko proszę o nakierowanie
na odpowiednią funkcje itd.

będę pisał w turbodelphi

2

będę pisał w turbodelphi

Nie ma to jak dziwne środowisko. Podstawa.

Chce napisać program który dla rożnych aplikacji będzie wykonywał
rożne zadania w zależności która jest w danej chwili aktywna
np:
Dla notatnika gdy będzie aktywny to ma grać muzyka rege
dla kalkulatora coś innego i dla painta jeszcze inna muzyka
(*to tylko przykłady z tą muzyką założenia są zupełnie inne)

Nie chce abyście za mnie napisali program tylko proszę o nakierowanie
na odpowiednią funkcje itd.

Banned from google???
GetActiveWindow & GetWindowText

0
-123oho napisał(a):

będę pisał w turbodelphi

Nie ma to jak dziwne środowisko. Podstawa.

Chce napisać program który dla rożnych aplikacji będzie wykonywał
rożne zadania w zależności która jest w danej chwili aktywna
np:
Dla notatnika gdy będzie aktywny to ma grać muzyka rege
dla kalkulatora coś innego i dla painta jeszcze inna muzyka
(*to tylko przykłady z tą muzyką założenia są zupełnie inne)

Nie chce abyście za mnie napisali program tylko proszę o nakierowanie
na odpowiednią funkcje itd.

Banned from google???
GetActiveWindow & GetWindowText

wsadź sobie na forme timera i ustaw ten GetActiveWindow
co ci pokaże?

lepszy jest do mojego zadania GetForegroundWindow
ale jak pobrać okno nadrzędne przykł. ?

mam otwarty notepad i okienko wyszukiwania
jak najadę na notepada bez okna wyszukiwania to mam nazwę okna notepad ale jak najadę
na okno znajdź to pokazuj inną nazwę jak ustalić do kogo należy te okienko szukania ?

turbo delphi bo mam darmowe licencjonowane

0

wsadź sobie na forme timera i ustaw ten GetActiveWindow
co ci pokaże?

lepszy jest do mojego zadania GetForegroundWindow

Racja, zmyliła mnie nazwa procedury.

ale jak pobrać okno nadrzędne przykł. ?

mam otwarty notepad i okienko wyszukiwania
jak najadę na notepada bez okna wyszukiwania to mam nazwę okna notepad ale jak najadę
na okno znajdź to pokazuj inną nazwę jak ustalić do kogo należy te okienko szukania ?

Poszukaj w google, podpowiem że chodzi o rodzica okienka czyli po ang. (słowo klucz) Parent.

turbo delphi bo mam darmowe licencjonowane

Istnieje coś takiego jak Lazarus który jest całkowicie darmowy, ale cóż.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1