Delphi + FastReport, IF w text object

0

Potrzebuję doświetlić na wydruku faktury napis kopia / oryginał
do text object wsadziłem [if([PAGE#] < 2, 'ORYGINAŁ', 'KOPIA')]
Strona 1 to oryginał.
niestety przy odpaleniu wydruku FR wali błędem: "Error in expression.. expression expected."
Co jest nie tak?

0

napisałem wyraźnei w temacie.. Fast report.. kto zna temat wie o co chodzi

0

ustaw raport->EngineOptions->DoublePass na true
wstaw memo na raport, zaznacz je, przejdź na zakładkę zdarzenia i kliknij dwa razy na OnBeforePrint. W kodzie wpisz coś takiego

if <page#> < 2 then
  memo1.Lines.Text := 'ORYGINAL'
else
  memo1.Lines.Text := 'KOPIA';
0

perfekt! senkju

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1