wklejanie tekstu z programu, do kontrolki na stronie interne

0

Cześć

Mam formę i na niej buttona i kontrolkę edit i teraz moje pytanie jak zrobić aby na stronie xxx.pl wklejało ten tekst do pola tekstowego ?

0

OMG ty to nawet tego kompendium nie czytałeś co na tej stronie za free jest:

Na forme kładziesz IdHTTP (z zakładki Indy Client), zaywasz to HTTP i tu masz procedure która pobiera ten text:

  HTTP.Host := 'http://xxx.pl';
  Edit1.Text := HTTP.Get(URL);

A na przyszłość skorzystaj z tego :
http://4programmers.net/Delphi/Kompendium/Rozdzia%C5%82_11

0

W czym? W przeglądarce zewnętrznej? W webbrowserze na formie?

proqix napisał(a)

Na forme kładziesz IdHTTP (z zakładki Indy Client), zaywasz to HTTP i tu masz procedure która pobiera ten text:

  HTTP.Host := 'http://xxx.pl';
  Edit1.Text := HTTP.Get(URL);

Właśnie mu podałeś jak pobrać stronę do edita...

proqix napisał(a)

OMG ty to nawet tego kompendium nie czytałeś co na tej stronie za free jest:

Nie wystarczy czytać... Trzeba jeszcze się nauczyć czytać ze zrozumieniem... ;)

Ps. Znalazłem swój stary post z podobnym problemem na webbrowserze, może coś pomoże na początek...
http://4programmers.net/Forum/464769#id464769

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1