ValueListEditor

0

Witam,
Właśnie jestem na etapie tworzenia pewnego programu, aczkolwiek jestem początkującym programistą w delphi i stąd moje pytanie czy do komponentu ValueListEditor mogę, że tak powiem ręcznie przypisać tekst ?? Czyli np. po naciśnięciu jakiegoś buttona (w którym właśnie będzie przypisany ręcznie tekst) pojawi się on na ekranie czyli... np. naciskam button pod nazwą Człowiek i na formularzu komponent ValueListEditor robi się Visible a w polu
keys pojawia się np. slowo "wzrost", natomiast w polu value pojawia się np. slowo "dwa metry".
Ps. Mam nadzieję, że napisałem to w miarę zrozumiale.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Outsider1986

0

Nie wiem czy o to Tobie chodzi, bo nigdy nie używałem ValueListEditor, chyba lepiej do prezentacji danych w
stylu nazwa - wartość użyć ListView. Poza tym pogoogluj na temat ValueListEditora i poszperaj takze w helpie.

  ValueListEditor1.InsertRow('Wzrost', 'Dwa metry', True);
0

Tak dokładnie o to mi chodziło, w zasadzie poradziłem sobie sam, ale dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam,
Outsider1986

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1