nie znaleziono punktu wyjścia procedury..

Odpowiedz Nowy wątek
2010-01-21 12:19
0
nie znaleziono punktu wyjscia procedury @[email protected]$qqrv w bibliotece rtl100.bpl

Taki komunikat mi się wyświetla przy próbie uruchomienia programu na systemie Windows 7, dodam, że pod XP wszystko działa jak należy. Biblioteki (BPL) z których korzysta program znajdują się w System32.

Czy miał już ktoś taki problem ?

Pozostało 580 znaków

2010-01-21 13:34
0

trzeba instalować delphi na wirtualnej maszynie z xp (tej wbudowanej) :p


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2010-02-13 15:44
0

dzięki Misiekd za odpowiedź.

Czyli musiałbym mieć Windows 7, z niego odpalić wirtualną maszynę XP i dopiero na niej zainstalować Delphi i przekompilować kod ? trochę to czasochłonne : ).

A jest taka możliwość, że gdzieś na systemie istnieje inne narzędzie, które również korzysta z tych samych bibliotek (tutaj rtl110.bpl, ponoć Delphi 2006 i Delphi 2007 mają te same numery) ? no i czy ewentualnie przeinstalowanie kodu nie z wirtualnej maszyny, tylko bezpośrednio z systemu 7 dałoby cokolwiek ? z góry dzięki za odpowiedź

Aha i sorry za literówkę w tytule powinno być 'wejścia' a nie 'wyjścia'

pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2010-02-13 21:30
0

czekaj bo to trochę nie tak (nie wiem, czemu taki mój poprzedni post).

masz aplikację korzystającą z BPLi, napisaną w Delphi 2k7 zainstalowanym na win xp i na xp wszystko chodzi OK a na win 7 error jak powyżej?

Jeśli tak to
a) jak przeniesiesz app na inny komp z win xp (ale bez delphi) to działa OK?
b) na tym win 7 nie ma innych wersji (w innych miejscach) pliku rtl100.bpl?
c) na win 7 przenieś te BPLe, których potrzebuje twoja app do jej katalogu


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2010-02-28 09:00
0

niestety nic z tego : (

Na kompie gdzie mam XP program działa. Sprawdzałem czy na 7ce znajdują się inne pliki *.bpl - żadnych śladów, nic nie dało również przekopiowanie plików do folderu głównego aplikacji. Totalny impas.

Pozostało 580 znaków

2010-02-28 12:28
0

To jest twoja aplikacja? Spróbuj przekompilować ją tak, żeby nie korzystała z tych zewnętrznych bibliotek.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0