Wyszukiwanie i kasowanie pliku w delphi

0

Witam. Chciałbym prosić Was o pomoc w napisaniu procedury, która odnajdzie i usunie plik w systemie, w tym wypadku neuz.ini. Od razu przestrzegam, że procedura ta nie będzie używana w celu niszczenia plików systemowych na innych komputerach, do trojanu itp. Będzie ona wykorzystana jako mój prywatny materiał edukacyjny .

Z góry dziękuje za pomoc,
CinuSeK.

0

Komponent http://www.torry.net/vcl/filedrv/search/wdfindf.zip do wyszukania pliku (powinien też działać w
aplikacji konsolowej) i funkcja DeleteFile('sciezka do pliku\i nazwa pliku'); do usunięcia pliku. I rozumiem,
że to malware piszesz w celach edykacyjnych i również w takich będziesz szkodził potencjalnym ofiarom? :P

0
olesio napisał(a)

Komponent http://www.torry.net/vcl/filedrv/search/wdfindf.zip do wyszukania pliku (powinien też działać w
aplikacji konsolowej) i funkcja DeleteFile('sciezka do pliku\i nazwa pliku'); do usunięcia pliku. I rozumiem,
że to malware piszesz w celach edykacyjnych i również w takich będziesz szkodził potencjalnym ofiarom? :P

Niet. Piszę Anti-Hack do serwera gry, który będzie usuwał pliki hacków. Co do DeleteFile, jak zrobić, by ścieżka do pliku ustawiała się po wyszukaniu go?

0

Jeżeli używasz do wyszukiwania komponentu TFindFile, do którego link Ci podałem, to po wyszukaniu przy
użyciu procedury Execute zmienna Files (typu Strings) będzie przechowywała znalezione ściezki oraz nazwy
plikiów. Wystarczy w pętli indeksowanej od zera do Files.Count - 1 przekazać nazwe[I] do funkcji DeleteFile.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1