Modalne okienko MDIChild

0

Czy można okienko typu MDIChild wyświetlić jako modalne? Albo czy jest jakiś inny sposób na przyblokowanie pozostałych okien programu gdy wyświetlone jest to jedno wybrane.

Aktualnie okienko wyświetlam tak

frmEditUser := TfrmEditUser.Create(Application);
frmEditUser.Show;

jak zmienię na

frmEditUser.ShowModal;

to program wyrzuca komunikat o błędzie.

0

dołączam się do pytania,

w implementacji tej funkcji ShowModal jest:

  if Visible or not Enabled or (fsModal in FFormState) or
    (FormStyle = fsMDIChild) then
    raise EInvalidOperation.Create(SCannotShowModal);

a więc wcześniej musiało by być niewidoczne i nie być stylu MDI

0
AngelEyes napisał(a)

Czy można okienko typu MDIChild wyświetlić jako modalne?
nie

Albo czy jest jakiś inny sposób na przyblokowanie pozostałych okien programu gdy wyświetlone jest to jedno wybrane.
zwykłe okno (nie MDI Child)

0

To jednak mój problem jest innego rodzaju. Nie mogę zastosować okienka modalnego ponieważ wtedy użytkownik nie będzie mógł zminimalizować programu.

0

a jaki problem dodać do okienka modalnego przycisku "minimalizuj app"?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1