Wykrycie nowego pliku

0

Witam wszystkich.

Mam pewien problem, szukam sposobu na wykrycie pojawienia się nowego pliku w konkretnym folderze.
Aplikacja działająca w tle, która w czasie rzeczywistym informuje o pojawieniu sie nowego pliku.

Wydaje mi się to proste ale chwilowo mam zaćmienie umysłu :)
Z góry wielkie dzięki za pomoc.

0
petros85 napisał(a)

możesz skorzystać z wątków, albo prościej z TTimer. Odpala się co np. 2 sekundy i sprawdza czy zmieniła się lista plików w folderze. A listę tworzysz w zdarzeniu OnCreate przykładowo za pomocą TList.

Naprawdę powinieneś obie odpuścić pomaganie innym...
FindFirstChangeNotification tam masz opis i przykład w c++. Jak poszukasz to na forum znajdziesz przykład w Delphi, a jak Ci się nie chce szukać i czytać to tu masz gotowy komponent TDirectoryWatch

// grzeczniej... proszę - Ł

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1