SQLite instalacja

0

Witam,
nigdzie nie mogłem znaleźć zadowalającego mnie opisu instalacji. Tak naprawdę nigdzie nie ma.
Mam SQLite4Delphi wersja 0.4.4.
Mam foldery:
help - wiadomo
packages - w nim pliki:

SL_D5.cfg
SL_D5.dof
SL_D5.dpk
SL_D5.res
SL_K1.dpk
SL_K1.res

source - pliki źródłowe (też wiadomo)
test - w którym jest plik sqlite.dll

Czy mogę zainstalować to jako komponent? Gdzie umieścić sqlite.dll?

Czy żeby działało to muszę po prostu wrzucić pliki źródłowe i sqlite.dll do jakiegoś podfolderu w projekcie którym robię?

Bardzo proszę o pomoc.

0

Ojajebę. Czy Ty czytałeś w ogóle cokolwiek na stronie SQLite?
TEGO SIĘ NIE INSTALUJE. To jest plikowa baza danych. Jak masz tą dllkę, to masz już wszystko.

Co do komponentów to poszukaj ASQLite.
(możesz szukać konkretnie, np: TASQLite3Query)

0

Tak sądziłem. Czyli pliki źródłowe i dllkę umieszczam w folderze z programem i tyle.

0
Atverstyt napisał(a)

Tak sądziłem. Czyli pliki źródłowe i dllkę umieszczam w folderze z programem i tyle.

Damn, wejdź na stronę SQLite i coś poczytaj na jego temat, bo NIC nie zrobisz.
Na co Ci pliki źródłowe jak masz dllkę?

0

Przepraszam że się podczepiam.

Juhas, a w Turbo Delphi można jakoś wykorzystać SQLite? Dodatkowych komponentów instalować nie można.

0
AngelEyes napisał(a)

a w Turbo Delphi można jakoś wykorzystać SQLite?

Oczywiście, że można. Proszę: http://4programmers.net/Delphi/Artykuły/SQLite_w_Delphi

0

dzięki

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1