THGG dlaczego nie działą już ?

0

no jak w temacie.... dlaczego THGG nie chce się połączyć z serwerem GG ?? wpisywałem tam różne inne IP, które znalazłem na różnaych innych forach i nic nie działa... kiedyś było dobrze, a od jakiegoś dłuższego czasu w ogóle nic nie działa...

albo może wiecie jaki inny DARMOWY komponent połączy mi się z gg ?

0

Bo jest nowe GG a HGG jest wciąż stare, i zmian jest więcej niż tylko wygląd okienka.
Jak chcesz to spróbuj z HGG dla .NET, podobno jeszcze działa.

0

Bzdury gadasz.... stare gg ci chodzi? Chodzi!
Ustaw
HGG1.Host := HGG1.GetServerAddress;
i powinno hulać jak u mnie!

0

Nie wiem, nigdy HGG nie używałem, tylko widuję tu i w innych miejscach że HGG "robię tak jak pisze a nie działa", w dodatku było coś tu widać że ten co to zrobił ( nie pamiętam kto to ) pisał że to do Delphi ma coś nie tak ale .NET śmiga ( z najnowszą łatką ).

A stare GG coś niezbyt chce działać ostatnio ( rodzinka się skarży że rozłącza, nie łączy, nie ma opisów bla bla bla co ustaje po instalacji nowego ) ale chyba zainstaluje to nowe bo te alternatywne komunikatory coś dostają padaczki ostatnio.

0

@bordeux - DZIEKI !!!!!!!!!!! działa !!! loguje mi się bez problemu tylko powiedz mi dlaczego mi nie wysyła wiadomości ??

nie wiem czy dobrze napisałem bo już dawno się tym nie bawiłem... tu jest mój kod

hgg1.Host := HGG1.GetServerAddress;
hgg1.Number:=xxxxxx;
hgg1.Password:='xxxxxx';
hgg1.Connect();
hgg1.SendMessage(xxxxxxx,'wiadomosc',[]);

nie wysyła mi tego dlaczego?

0

Ustaw po połaczeniu

sleep(1000);

Najlepiej jak byś dał hgg1.SendMessage(xxxxxxx,'wiadomosc',[]);

 w zdarzeniu OnConneced w thgg.
A  i sprawdz numer do ktorego wysyłasz czy napewno to jest ten, gdzie chcesz wysłac wiadomosc.
0

Panowie ja niestety ni mogę się połączyć za żadne skarby próbowałem już chyba wszystkiego z kombinacją serwerów (monitor kadu). Stosowałem różne rozwiązania i przeplatanie kodu, jednak zawsze wywala błąd Time Out'u, proszę o pomoc...

    gg.Host:= gg.GetServerAddress;
    gg.Number:= StrToInt(Numer.Text);
    gg.Password:= Haslo.Text;
    gg.Connect();
    gg.Number:= StrToInt(Numer.Text);
    gg.Password:= Haslo.Text;
    gg.Host:= gg.GetServerAddress;
    gg.Connect(500);
0

Ja jak się bawiłem THGG to aby wiadomości zaczeły dochodzić wysyłałem sam do siebie po połączeniu jakąś
losową wiadomość aż do skutku kiedy coś do mnie przyjdzie i sprawdzam to w zdarzeniu, czyli przykładowo:

// ...
  public
    GG : THGG;
    DzialaOk : boolean;
    WakeUp_String : string;
    function GetRandomChar: string;
    procedure Wake_Up_THGG;
  end;
// ...
function TMainForm.GetRandomChar: string;
var
  R : integer;
  Set_Digits, Set_Small, Set_Capital : set of Byte;
begin
  Set_Digits := [Ord('0')..Ord('9')];
  Set_Small := [Ord('a')..Ord('z')];
  Set_Capital := [Ord('A')..Ord('Z')];
  repeat
    R := Random(122) + 48;
  until (R in Set_Digits) or (R in Set_Small) or (R in Set_Capital);
  Result := Chr(R);
end;

procedure TMainForm.Wake_Up_THGG;
var
  I : Byte;
begin
  if GG.Connected then
  begin
    WakeUp_String := '';
    for I := 1 to 200 do
    begin
      WakeUp_String := WakeUp_String + GetRandomChar;
    end;
    repeat
      GG.SendMessage(GG.Number, WakeUp_String, []);
      Sleep(100);
      Application.ProcessMessages;
    until DzialaOk = True;
    Caption := 'Odbieranie i wysyłanie poprawne';
  end;
end;
// ... 
procedure TMainForm.GGMessage(Sender: TObject; GGNumber: Integer;
MessageContent: String; MessageTime: TDateTime);
begin
  if (GGNumber = GG.Number)
  and (MessageContent = WakeUp_String) then
  begin
    DzialaOk := True;
  end;

  if (MessageContent <> WakeUp_String) then
  begin
    RecvMemo.Lines.Add(Format('<%d>' +#9+ '[%s]' +#13#10+ '%s' +#13#10, [GGNumber, DateTimeToStr(MessageTime), MessageContent]));
  end;
end;
// ...

Innego sposobu nie znam, ale może ktos inny coś Ci doradzi. Chociaż imo dużego pola do manewu nie ma.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1