obrotowa forma delphi

0

witam mam pytanie czy jest jakas procedura lub opcja na obrotowa forme delohi, tzn dokladniej po kliknieciu myszka na forme chcialebym ja obrocic o 360 stopni?? p [browar] rosze o odpowiedz zgory dziekuje

0

Witaj,

Wg mnie nie ma takiej możliwości. Ale teoretycznie możesz się bawić tak obracając bitmapę, która przechowuje obraz tego, co jest na formie - potrzebne byłoby Ci do tego jakieś ClipRgn czy coś takiego, żeby to, co będzie poza tą bitmapą nie było widoczne. Albo... ustawienie przezroczystego koloru dla formy i potem wyświetlenie tego obrazka.

0

ja pi*** ile jeszcze razy o to zapytasz??

0
OnlyForSun napisał(a)

tzn dokladniej po kliknieciu myszka na forme chcialebym ja obrocic o 360 stopni

wiec nie jest to takie trudne jak sie wydaje!! nie sluchaj innych bo to jest naprawde banalnie proste :)

Po skomplikowanych obliczeniach otrzymalem nastepujacy wzor / funkcje ktora to zalatwi :

sleep( (Integer)(2*3.14156/360));// obrot o 360stopni :)

P.S. inne stopnie wymagaja dokladniejszej analizy

0

ja mam lepszy funkcja exit;

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1