[delphi] blad przy pobiraniu i okresleniu rozmiaru na serw

0

ponawiam temat tyle ze mam kod ktory powinien dzialac

var
adresURL,nazwaPliku: string;
 plik: File;
 inOpen,inURL: HINTERNET;
 rozmiar,ileZnakow,rozmiarPliku: DWORD;
 dwBufLen, dwIndex, sciagnieto: DWord;
 bufor :array[1..1024] of byte;
 buf: Pointer;
begin
dwIndex:= 0;
   dwBufLen:= 1024;
   GetMem(Buf, dwBufLen);
   HttpQueryInfo(inURL, HTTP_QUERY_CONTENT_LENGTH,buf, dwBufLen,dwIndex);

   rozmiar:= StrToInt(StrPas(Buf));
   label8.Caption:=IntToStr(rozmiar);
[...]

Ale przy uruchomieniu progra i kiedy chcĘ zaczac pobieranie pliku, w label8 powinno wyswietlic mi sie rozmiar na serwerze, lecz wyskakuje mi wiadomosc :
user image
Oczywiscie sciaganie nie nastepuje. Co mam z tym zrobic ????? [glowa] </quote>

0
lajcik napisał(a)

ponawiam temat tyle ze mam kod ktory powinien dzialac

var
adresURL,nazwaPliku: string;
 plik: File;
 inOpen,inURL: HINTERNET;
 rozmiar,ileZnakow,rozmiarPliku: DWORD;
 dwBufLen, dwIndex, sciagnieto: DWord;
 bufor :array[1..1024] of byte;
 buf: Pointer;
begin
dwIndex:= 0;
   dwBufLen:= 1024;
   GetMem(Buf, dwBufLen);
   HttpQueryInfo(inURL, HTTP_QUERY_CONTENT_LENGTH,buf, dwBufLen,dwIndex);

   rozmiar:= StrToInt(StrPas(Buf));
   label8.Caption:=IntToStr(rozmiar);
[...]

Ale kiedy uruchomiam program to chcĘ zaczac pobieranie pliku, w label8 powinno wyswietlic mi sie rozmiar na serwerze, lecz wyskakuje mi wiadomosc :
user image
Oczywiscie sciaganie nie nastepuje. Co mam z tym zrobic ????? [glowa]
</quote>

<font size="4">Mala poprawka :D</span>

0

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa384238(VS.85).aspx

"HttpQueryInfo returns TRUE if successful, or FALSE otherwise."

0

bo serwer na początku zwraca nagłówek UTF (źle zapisana strona). wytnij pierwsze trzy bajty odpowiedzi.

0

Zdaje się nie wszystkie serwery zwracają wielkość pliku i wtedy funkcja zwróci wartość FALSE?

0

Zobacz moją odpowiedź w postcie pod następującym adresem, podałem tam link do kodu źródłowego na
stronie expertsexchange - działa: http://4programmers.net/Forum/516810?h=#id516810

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1