Problem z załącznikami w INDY

0

Witam!
Mam problem z wysłaniem z programu emaila w formacie html z załącznikiem.
Kiedy chcę wysłać wiadomość bez załącznika działa dobrze, oto kod:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
try
IdMessage1.Body.Append('<html><body bgcolor="yellow"><table border="1" bgcolor="red"><tr width="300"><td width="150">1</td><td width="150">2</td></tr></table></body></html>');
IdMessage1.From.Name := 'Nazwa';
IdMessage1.From.Address :='@dres nadawcy';
IdMessage1.Recipients.EMailAddresses := '@dres odbiorcy';
IdMessage1.ContentType := 'text/html';
IdMessage1.Subject := 'TEMAT';
idSMTP1.Password := 'haslo';
idSMTP1.Username := 'nazwa';
idSMTP1.Host := 'host';
idsmtp1.AuthenticationType:=atLogin;
IdSMTP1.Connect;
IdSMTP1.Send(IdMessage1);
except
MessageBox(Handle, 'Błąd podczas wysylania maila', 'Błąd', MB_OK or MB_ICONERROR);
end;
end;

Przychodzi email z czerwoną tabelką na żółtym tle, ale kiedy chcę dodać do maila załącznik:

var
Bm : TIdAttachmentFile;
begin
Bm:=TidAttachment.create(IdMessage1.MessageParts, 'c:/1.jpg');
Bm.ContentType:='image/jpg';
Bm.DisplayName:='obrazek1';
Bm.ExtraHeaders.Values['content-id'] :='obrazek1';
end;

To email nie jest w formacie html tylko jako zwykły tekst czyli:

<html><body bgcolor="yellow">
12
</body></html>

Może to banalny problem, ale dopiero zacząłem uczyć się delphi.
Proszę o pomoc.

PS: Mam Delphi 7 i INDY 9;

Pozdrawiam!

0
var
Bm : TIdAttachmentFile;
begin
Bm:=TidAttachment.create(IdMessage1.MessageParts, 'c:/1.jpg');
Bm.ContentType:='image/jpg';
Bm.DisplayName:='obrazek1';
Bm.ExtraHeaders.Values['content-id'] :='obrazek1';
end;

po prostu daj to jako:

TiDAttachment.Create(IdMessage1.MessagesParts, 'C:\1.jpg');

pisałem z głowy,
pozdro

0
terminate napisał(a)
var
Bm : TIdAttachmentFile;
begin
Bm:=TidAttachment.create(IdMessage1.MessageParts, 'c:/1.jpg');
Bm.ContentType:='image/jpg';
Bm.DisplayName:='obrazek1';
Bm.ExtraHeaders.Values['content-id'] :='obrazek1';
end;

po prostu daj to jako:

TiDAttachment.Create(IdMessage1.MessagesParts, 'C:\1.jpg');

pisałem z głowy,

pozdro

Niestety w dalszym ciągu z załącznikiem nie wyświetla emaila w formacie html.
Pozdrawiam i w dalszym ciągu proszę o pomoc.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1