ADO i tworzenie funkcji sql

0

Cześć, używam komponentu TADOCommand do utworzenia funkcji SQL na serwerze MSSQL.

Jeśli chodzi o jedną to jest ok(o ile nie mam nic poza definicją funkcji, słowa GO też muszę się pozbyć).

Ale gdy do Commandtext wrzucam już dwie funkcje, np:

create function
blablablabla
end

create function
blabla
end

To dostaję błąd: Incorrect syntax near the keyword: CREATE.

W związku z tym, czy można jakoś stworzyć kilka funkcji/procedur składowanych "na raz"?

0

a jak każdą obejmiesz w begin transaction/commit transaction?

0

A używasz jakichś średników jako sygnału zakończenia komendy? ADO zdaje się tego wymaga.

0

Jeśli chodzi o begin/commit transaction to dostaję błąd: CREATE FUNCTION must be the first statement in a query batch

TBSO napisał(a)

A używasz jakichś średników jako sygnału zakończenia komendy? ADO zdaje się tego wymaga.

Nic nie używam, możesz coś więcej na ten temat?

0

create function
blablablabla
end;

create function
blabla
end;

0
TheBigStaticObject napisał(a)

create function
blablablabla
end;

create function
blabla
end;

Nie, tak się nie da, bo błąd jak bez średnika. Ale wyczytałem gdzieś post Miśka, żeby napisać sobie mechanizm do pobierania części skryptu i tak chyba to będę robił.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1