delphi i baza sql

0

Jak za pomocą komponentów dbexpress odczytać nagłówki tabeli, znajdującej się w bazie danych ?

0

ALe tam nie ma jak pobrać nazwy pól znajdujących się w tabeli. Już szukałem po artykułach itp.

0

Nie będę się kłócił, wydaje mi się że jest. Jak nie w artykułach i nie w kompendium to na pewno z tysiąc razy na forum.
Nie napisałem tego prze złośliwość, ale czasem trzeba wykazać trochę własnej inicjatywy a nie szukać rozwiązania na złotej tacy.

A wracjąc do tematu. Jak Naciśniesz F1 Wpiszesz TSQLDataSet który jest jednym z komponentów dbexpress to znajdziesz wiele przydatnych metod między innym GetFieldNames. Proste prawda :>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1