lista z widokiem kafelek

0

Witam. Czy jest do delphi jakiś komponent który potrafi wyświetlić elementy w postaci kafelek jak podczas przeglądania folderów w xp? najlepiej taki co by działał w d2007

0

No jest nazywa sie shelllistview standardowo w D7 na zakładce samples :D

0
Gość napisał(a)

Witam. Czy jest do delphi jakiś komponent który potrafi wyświetlić elementy w postaci kafelek jak podczas przeglądania folderów w xp? najlepiej taki co by działał w d2007

Jeżeli chodzi o pliki to tak jak wyżej. Jeżeli o cokolwiek innego, to polecam VirtualTreeView.

0

No niestety u mnie nie ma takiego komponentu. Być może dla tego, że mam d2007 ale to sie nazywa jakoś inaczej niż zawsze bo na początku nie ma borland tylko CodeGear.

0
Gość napisał(a)

No niestety u mnie nie ma takiego komponentu. Być może dla tego, że mam d2007 ale to sie nazywa jakoś inaczej niż zawsze bo na początku nie ma borland tylko CodeGear.

VirtualTreeView na pewno nie ma. Bo trzeba go zainstalować. :P

Ps. Swoją drogą, ja bym się nie odważył kupić za kilka tysięcy zł programu którego nieznałbym nawet nazwy producenta za dobrze...

0

No to teraz jestem zamotany. Niby ma być standardowo w zakładce samples a teraz się dowiaduje, że trzeba zainstalować nie wiadomo skąd.

0

Nikt nie napisał, że jest w Samples. Czytanie ze zrozumieniem przydaje się w życiu. A skąd go zainstalować też wiadomo - polecam wyrocznię Google.

0
Stereo napisał(a)

No jest nazywa sie shelllistview standardowo w D7 na zakładce samples :D

tu jest napisane

0
Gość napisał(a)
Stereo napisał(a)

No jest nazywa sie shelllistview standardowo w D7 na zakładce samples :D

tu jest napisane

A gdzie jest napisane że trzeba doinstalować? :P Zainstalować trzeba VirtualTreeView. :P

0

Czy jest do delphi jakiś komponent który potrafi wyświetlić elementy w postaci kafelek jak podczas przeglądania folderów w xp?

Na zakładce Win32 jest ListView

0

a ja bym proponował np. timage walnąc na panel i je np. przesuwac scrollbarem Timage sie tworzy dynamicznie a liste sam tworzysz

0
brodny napisał(a)

[...] Czytanie ze zrozumieniem przydaje się w życiu. [...]

Muszę przyznać rację. tego mi w tym wątku zabrakło. :-| Dzięki wszystkim co mi pomogli

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1