Automatyczne logowanie na forum vBulletin

0

Mam taki problem :) Mianowicie chodzi mi o automatyczne zalogowanie na pewne forum :) Zrobiłem taki kod:

uses IdMultipartFormData;
...
...
...
...

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
  data: TIdMultiPartFormDataStream;
begin
  data := TIdMultiPartFormDataStream.Create;
  try
    { add the used parameters for the script }
    data.AddFormField('vb_login_username', 'tutajmojlogin');
    data.AddFormField('vb_login_password', 'mojehaslo');
IdHTTP1.Post('http://p2mforum.info/login.php?do=login', data);
  finally
    data.Free;
  end;
begin
memo1.lines.add(IdHTTP1.Post('http://p2mforum.info/login.php?do=login', data));
end;
end;

Po naciśnięciu przycisku wyskakuje mi błąd "HTTP/1.0 302 Found.". Co jest zle? bo zauważyłem, ze kod strony przy metodzie post ma takie cos:
<form action="login.php?do=login" method="post" onSubmit="md5hash(vb_login_password, vb_login_md5password, vb_login_md5password_utf, 0)">
Czyli co? mam hasło na md5 szyfrować? Czy jak? Co robię źle?

Mam jeszcze takie drugie pytanie, jak po zalogowaniu wyświetlić stronę w WebBrowser? Bo tutaj wyświetla mi tylko kod html w memo1, co dla mnie jest troche uciążliwe :(
Z GÓRY WIEELKIE DZIĘKI ZA POMOC!!!!

aaa, gdyby się ktoś pytał dlaczego chce akurat tak logować, to dlatego, że chcę, aby nikt nie widział mi hasła jakie mam do konta (żeby było już zalogowane w programie)

Ps: Link do forum jest przykładowy, żeby nie było że reklama ;] Zależy mi na tym skrypcie forum co jest na nim (vBulletin) :)

0

Przede wszystkim znajdź w kodach vBulletin kod tej funkcji i argumenty, jakie przyjmuje. Pewnie liczy md5 z pierwszego argumentu i zależnie od ostatniego wynik daje w domyślnym formatowaniu do drugiej zmiennej lub w utf8 to trzeciej - tylko zgaduję.

Po drugie sprawdź, czy w ramach całego tego formularza nie ma innych wysyłanych pól (choćby i typu hidden).

Po trzecie włącz jakiś sniffer czy cokolwiek innego, by sprawdzić co jest wysyłane podczas prawidłowego zalogowania.

0
Szczawik napisał(a)

Przede wszystkim znajdź w kodach vBulletin kod tej funkcji i argumenty, jakie przyjmuje. Pewnie liczy md5 z pierwszego argumentu i zależnie od ostatniego wynik daje w domyślnym formatowaniu do drugiej zmiennej lub w utf8 to trzeciej - tylko zgaduję.

Po drugie sprawdź, czy w ramach całego tego formularza nie ma innych wysyłanych pól (choćby i typu hidden).

Po trzecie włącz jakiś sniffer czy cokolwiek innego, by sprawdzić co jest wysyłane podczas prawidłowego zalogowania.

To aż takie trudne? :( Szukałem na forum i znalazłem temat: http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php?id=116223 i z niego to jakoś łatwiej poszło... ;] Robił ktoś już takie coś? Może jakiś przykładowy kod? Jestem początkujący także raczej sam będę miał problemy :(

Z góry SERDECZNIE DZIĘKUJE!!!

0

Co w tym aż tak trudnego? Zobaczyć w kodzie co robi jedna f-cja czy przejrzeć kod formularza html, czy nie wysyła nic dodatkowego? A może upewnienie się, co do wysyłanej treści, programem zewnętrznym?

No bez przesady.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1