OnMinimize Formy na None

0

gdy nacisne minimalizacje na belce aplikacji chcialbym aby program sie nie minimalizowal ale wykonywal moj kod np

ShowMessage('minimalizacja nie dziala');

niestety nie wiem jak to zrobic
probowalem tak jak z onclose

Action := CaNone

ale niestety nie dziala

prosze o pomoc

0

A nie lepiej po prostu wyłączyć ten przycisk w ogóle?.

0
BumaDruma napisał(a)

A nie lepiej po prostu wyłączyć ten przycisk w ogóle?.
jak wylaczyc to znalazlem na forum ale chodzi jednak o to aby wstawic tam wlasny kod

0

To może wykorzystać komponent ApplicationEvent w którym jest Application.OnMinimize jeśli się nie mylę :).

0
BumaDruma napisał(a)

To może wykorzystać komponent ApplicationEvent w którym jest Application.OnMinimize jeśli się nie mylę :).
wlasnie tak robie i w onminimize mozna dodac wtedy swoj kod ale forma sie dalej minimalizuje a ja wlasnie chce tego uniknac

0

Nie mam delphi "przed" sobą ale na forum jest takie coś:
http://4programmers.net/Forum/87877?h=onminimize#id87877 też nie działa?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1