Turbo Pascal - Błąd 48

0

Witam wszystkich i proszę o pomoc. W czasie kompilacji programu w Turbo Pascal'u 7.0 wyskakuje mi błąd o numerze 48, o treści: Code segment to large. Mój program liczy 3892 linie... Może to jest powód? Proszę o pomoc... Z góry dziękuje... pozdrawiam...

0

podziel kod na unity - każdy z nich ma swoją osobną przestrzeń adresową.

0

a powiedz mi czy jest to trudne bo nigdy tego nie robiłem...? Jest do tego moze jakis kurs na 4programmers...?

0
program KingSize;

var
 v1, v2 :Word;

const
 c1 = 1;
 c2 = 2;

procedure P1;
begin
end;

procedure P2;
begin
end;

begin
 P1;
 P2;
end.

Podział

unit u1;

interface

var
 v1 :Word;

const
 c1 = 1;

procedure P1;

implementation

procedure P1;
begin
end;

end.
// ----------------------------
unit u2;

interface

var
 v2 :Word;

const
 c2 = 2;

procedure P2;

implementation

procedure P2;
begin
end;

end.
// ---------------------

program SmallSize;

uses u1, u2;

begin
 P1;
 P2;
end.
0

Dzieki bardzo... :-)

0

a czy moglby mi ktos jeszcze powiedziec, o ile to nie bedzie klopot... jak zadeklarowac te moduly w programie glownym...?

0

to są osobne pliki... poszukaj w google albo użyj guziczka F1, to ten w lewym górnym rogu klawiatury, obok Esc.

0
ŁF napisał(a)

użyj guziczka F1, to ten w lewym górnym rogu klawiatury, obok Esc.

Ten przycisk coraz częściej służy do zmiany broni lub widoku kamery w grach :>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1