Jak wyciagnac z hibernacji ?

Odpowiedz Nowy wątek
2007-03-20 14:29
rtuklomiks
0

jak wlaczyc kompa z hibernacji ? Do samej hibernacji uzywam:

procedure SuspendOrHibernate( ASuspend,AForce : Boolean );
var
 iVersionInfo: TOSVersionInfo;
 iToken   : cardinal;
 iPriveleg : TTokenPrivileges;
 iaresult : cardinal;
begin
 FillChar (iPriveleg, SizeOf (iPriveleg), #0);

 iVersionInfo.dwOSVersionInfoSize := SizeOf(TOSVersionInfo);

 GetVersionEx(iVersionInfo);

 if iVersionInfo.dwPlatformId = VER_PLATFORM_WIN32_NT then begin
   Win32Check( OpenProcessToken (GetCurrentProcess,
             TOKEN_ADJUST_PRIVILEGES or TOKEN_QUERY, iToken) );
   Win32Check( LookupPrivilegeValue (nil,'SeShutdownPrivilege',
            iPriveleg.Privileges[0].Luid) );

   iPriveleg.PrivilegeCount := 1;
   iPriveleg.Privileges[0].Attributes := SE_PRIVILEGE_ENABLED;

   Win32Check(AdjustTokenPrivileges(iToken,False,iPriveleg,
   Sizeof(iPriveleg), iPriveleg, iaresult));
 end;

 Win32Check( SetSystemPowerState( ASuspend, AForce ) );
end;

i wywoluje

SuspendOrHibernate(false,false);
<ort>wogole </ort>jest to do zrobienia ?

Pozostało 580 znaków

2007-03-20 15:20
0

Witam, ze stanu hibernacji nie wyciągniesz na pewno (oczywiście programowo), no chyba ze zdalnie jak masz kartę sieciową z obsługą wake-on-line tu masz link http://www.matcode.com/wol.htm
pozdro hej

Pozostało 580 znaków

2007-03-21 02:40
mgr.Dobrowolski
0

sygnał dzwonienia też czasem może być sygnałem pobudki.
Swoją drogą zegarek chyba potrafi przerwać czy tego nie dałoby się wykorzystać?
Tak oczywiste i wydawałoby się wygodne ale jakoś nigdzie tego nie widziałem więc pewnie nie :(

Pozostało 580 znaków

2007-03-22 03:37
0

teoretycznie mozna zaprogramowac bios zeby danego dnia o danej godinie wlaczyl kompa. ale wiadomo jak to jest z dostepem do biosu pod xp :/

Pozostało 580 znaków

2007-03-22 17:03
0

jest dobre rozwiazanie do tego, ale dosc kosztowne ;).Wykorzystanie WOL wraz z urzadzonkiem podpietym do switcha - trzeba tylko sobie je zbudwac i umiec chip oprogramowac. Mogloby toto dostawac przez LAN info, o ktorej godzinie ma odpalic danego kompa przez WOL i tez via lan go po prostu odpalic


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0