[D7] Problem z CoolTrayIcon (rtl70.bpl)

Odpowiedz Nowy wątek
2007-03-05 19:23
vvuouuaass
0

Witam, napisałem programik, który używa komponentu CoolTrayIcon. Skompiowałem, przetestowałem i działa ładnie. Niestety tylko na moim komputerze. Gdy wysłałem program koledze, który nie ma Delphi, wyskakuje mu jakiś błąd spowodowany brakiem pliku "rtl70.bpl". Wydaje mi się, że to jakiś problem instalacji CoolTrayIcon. Ale reinstalowałem D7 jak również CTI i nic.... znów to samo. Jak skompilowany program, którego źródło nie odwołuje się do plików zewnętrznych może ich potrzebować bez wiedzy autora programu?

Proszę o pomoc.

Program wraz z kodem źródłowym zamieszczam na swoim serwerze:

<url>www.voyteck.net/NOVAKEPS.rar</url&gt;

Z góry dzięki,
Wojtek

PS Możecie nie zrozumieć zasady tego programu, gdyż nie każdy interesuje się ściąganiem zdjęć z satelitów meteo, ale chodzi o to, że mój programik aktualizuje takie pliki KEPS informujące o magnetyzmie, elewacji itp. dot. satelitów meteo. To jednak mało istotne. Mój problem to ten komponent.

Jeszcze raz HELP PLEASE!!

Pozostało 580 znaków

2007-03-05 19:50
0

Twój problem to nie ten komponent :]
Brak biblioteki RTL jest twoim problemem, jak zapewne zauważyłeś.

  1. otwierasz projekt, Ctrl+Shift+F11
  2. i wyłączasz opcje Build with runtime Packages i Use dynamic RTL. Są na którejś z zakładek, chyba Packages i Linker.

Pozostało 580 znaków

2007-03-05 20:56
vvoouuaass
0

No próbuję, ale nie mogę znaleźć "use dynamic RTL" nie wiem gdzie to jest. A build with routine packages jest zaznaczone i są tam:

"vcl;rtl;vclx;indy;inet;xmlrtl;vclie;inetdbbde;inetdbxpress;dbrtl;dsnap;dsnapcon;vcldb;soaprtl;VclSmp;dbexpress;dbxcds;inetdb;bdertl;vcldbx;webdsnap;websnap;adortl;ibxpress;teeui;teedb;tee;dss;visualclx;visualdbclx;vclactnband;vclshlctrls;IntrawebDB_50_70;Intraweb_50_70;Rave50CLX;Rave50VCL;dclOfficeXP;CoolTrayIcon_D6plus"

Czyli rtl jest.

Pomóżcie. Chyba coś źle jeszcze robię ;p

Pozostało 580 znaków

2007-03-05 21:14
0
vvoouuaass napisał(a)

build with routine packages jest zaznaczone i są tam:

ja pierdole. Nie wiem ludzie jak wy chcecie być programistami jak wy czytać po polsku nawet nie umiecie.
<font size="6">MA BYĆ ODZNACZONE!!!</span>


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2007-03-05 21:14
vouassss
0

Widać problemem jest ślepota albo brak umiejętności czytania ze zrozumieniem :P

Napisałeś by wyłączyć build with rountime packages, a ja przeczyttałem właczyć ;-

dzięki wielkie !!!!!!!!!!

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0