Scalanie komorek w stringgrid

0

mam taki problem. chcialbym scalic 2 komórki w stringgrid. czy jest to w ogóle mozliwe. jesli ktos wie jak to zrobic to porsze o pomoc

0

StringGrid nie posiada takiej obsługi, aczkolwiek można teoretycznie zrobić swoją obsługę scalania w DrawGridzie, jednak jest to bardzo trudne i czasochłonne.

0

Przerysowanie w OnDraw nie jest problemem, ale trzebaby samemu obsłużyć środkowanie i wyrównywanie do krawędzi tekstu, do tego łamanie linijek, mnóstwo roboty

0

to co widać to akurat najmniejszy problem, zasadniczym jest to jak scalić 'flaki' takiego stringgrida.

0

sa fajne komponenty do sciagniecia

<url> http://www.tmssoftware.com/ </url>

trzeba wybrac po lewej stronie GRIDPACK

no niestety sa to komponenty PLATNE:/
ale pobrac mozna za free:P

sla latwe w uzyciu maja MEGA DUZO BAJERANDZKICH opcji
i bardzo jasne i przejzyste przyklady

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0