Posty przenoszone do Newbie - sugestia

0

Jest tak. Wymagacie, aby posty miały prefix, co do języka jakiego dotyczą. I to jest ok i bardzo ułatwia.

Ale zróbcie coś, żeby posty przenoszone do Newbie automatycznie dostawały jakiś prefix. Bo jak na razie wszystkie posty, które zostały przeniesione nie mają żadnego prefixu, o języku można dowiedzieć się dopiero czytając dany post.

A automatyczne dodanie prefixu nie jest chyba jakimś wielkim problemem, nie?

0

Jeśli miałoby to być wprowadzane to pragnąłbym zwrócić uwagę, że wiele wątków (głównie w działach C/C++ i JS/PHP/XML) ma już prefixy typu:

[ANSI C]
[WinAPI/C++]
[C++]
[Pascal]
[Delphi]
[JS]

i wiele innych.

Także, automatyczne dodawanie powodowałoby tworzenie się podwójnych prefixów.

0

Także, automatyczne dodawanie powodowałoby tworzenie się podwójnych prefixów.

to chyba najmniejszy problem, bo wystarczy sprawdzić czy nie ma już ciągu znaków [....]

// < delphi>, (delphi), xxx w delphi... - jednym słowem sprawdzanie czy jest [] odpada - nav

0

A ja wciaz jestem za tym zeby w kazdy dziale byly podfora newbie zamiast jednego glownego.

0

A co jak przeniesiesz temat z JS/PHP/XML ? jaki ma byc wtedy prefix?

bardziej uniwersalnym rozwiazniem był by napis (np. pod tematem) "przeniesione z dzialu..."

0
Wolverine napisał(a)

A ja wciaz jestem za tym zeby w kazdy dziale byly podfora newbie zamiast jednego glownego.

podpisuje się pod tym - śmietnik by się zmniejszył, teoretryczna uniwersalność coyote'a by się nie zmieniła, czytelność by się zwiększyła :)

nie ma żadnych przeciwskazań a jestem z całego serca za tym żeby tak właśnie było ;) tym bardziej że ostatnio się spotkałem z wypowiedzią jakiegoś usera który po przeniesieniu postu do newbie napisał że skoro post został przeniesiony to znaczy że odpowiedź została udzielona - to oznacza że przynajmniej on myśli że dział newbie jest dla pytań na które już na forum udzielono odpowiedzi, a takim działem jest bardziej chyba kosz niż newbie (którego już w ogóle anonimy nie zauważają - a czasem i z kosza mogą wygrzebać jeszcze odpowiedź na swoje pytanie)

Kooba napisał(a)

bardziej uniwersalnym rozwiazniem był by napis (np. pod tematem) "przeniesione z dzialu..."

przecież właśnie tak jest :/ co prawda nie w spisie wątków tylko w konkretnym wątku no ale jest (bo w sumie nie wyobrażam sobie strony forum Newbie jakby pod każdym tematem było dopisane np "przeniesione z nienacka"

0

Ja uważam, żeby moderator mógł w danym forum oznaczać post jako 'newbie', bo utworzenie podfor utrudniłoby strasznie (wg. mnie) poruszanie się po forum. W tym momencie takie posty mogłyby być jakoś wyróżnione, a osoby, które nie chcą ich oglądac dostaną opcję w profilu - ukrywaj posty newbie.

0

Trochę to niewygodne. Wyobraź sobie taką sytuację: przeglądasz jakiś dział i nagle chcesz oglądnąć sobie posty newbie. Musisz więc włączyć profil, zmienić jedną opcję, z powrotem wrócić do działu w którym byłeś, a na końcu znowu zmienić tamtą opcję, żeby tych postów nie było widać. Bardziej praktyczne byłoby dodanie jakiegoś skryptu JS, który ukrywałby wiersze z tematami newbie. Nie wiem jednak czy takie coś jest wykonalne.

Najlepiej jest chyba tak jak jest teraz. Co do prefix'ów to skoro moderator przenosi jakiś post, znaczy to, że go przeczytał. Skoro tak wie jakiego języka on dotyczy, więc może sam dopisać prefix.

0
Bula napisał(a)

Najlepiej jest chyba tak jak jest teraz. Co do prefix'ów to skoro moderator przenosi jakiś post, znaczy to, że go przeczytał. Skoro tak wie jakiego języka on dotyczy, więc może sam dopisać prefix.

Już kiedyś ich o to prosiłem, ale moderatorzy to lenie i im się nie chce ;)

0

Jedno dodatkowe combo z listą najczesciej uzywanych tuż obok linku "Przenies do kosza". Co wy na to?

0

Żadne combo, żadne nowe poddziały.. kiedyś było to omawiane i była aprobata - potrzeba tylko kogoś z czasem, aby to wykonał:

Kooba napisał(a)

bardziej uniwersalnym rozwiazniem był by napis (np. pod tematem) "przeniesione z dzialu..."

Oczywiście chodzi o listę wątków - bo w samym wątku to już jest.
W nowej linii i tyle - z jakąś klasą aby w .css można było ustawić styl [np. mała czcionka etc.]

0

marooned tylko ty mnie rozumiesz ;)

0

imho problem został rozwiazany, przez dodanie pod postem nazwy działu, z ktorego przeniesiono post. [poki co chyba tylko na simple jest]

//w sumie to autor skorki powinie decydowac o wygladzie - wiec w lang.php powinno zniknac formatowanie.

0
nav napisał(a)

imho problem został rozwiazany, przez dodanie pod postem nazwy działu, z ktorego przeniesiono post. [poki co chyba tylko na simple jest]

Jest ok ale moze by tak bez bolda? :)

0

Sprawdzałem u siebie i było bez bolda (dałem style="font-weight:lighter"), ale widocznie na innych przeglądarkach to nie przeszło. Teraz jest już ok, wywaliłem formatowanie z lang.php

0

Wygląda to genialnie - szczególnie prefekcyjnie dobrany styl w simple - małe i szare - szacuneczek! [browar]

0

Rozumiem, że pojawiło się to tylko w Simle? Czy są szanse, by ta modyfikacja była wprowadzona też w innych stylach (konkretnie chodzi mi o motion, z którego korzystam), czy uważacie, że nie ma sensu nic zmieniaćdo czasu wprowadzenia 0.9.3?
P.S. Uprzedzając pytania w stylu "A dlaczego Ty nie zrobisz?" odpowiedź jest prosta - po to ktoś stworzył skórkę, by decydował, jak wszystko ma wyglądać. Tworzenie jednej skórki przez wszystkich nie miałoby sensu. Zresztą jest to poruszone w wątku odnośnie dostosowywania skórek do nowej wersji w dziale Coyote, więc nie będę się powtarzał.
//No dobra, ale w sumie musiałbym napisać do wszystkich autorów skórek poza LKS'em napisać w tej sprawie. No a jeśli odpowiedź od nich byłaby negatywna, to zwracać się na forum, kto by ewentualnie chciał to dorobić itp. itd. ...

0

To skoro nie piszesz do wszystkich a tylko do autora skórki, to trzeba było posłużyć się PM - od tego są.
Kto jest autorem? Masz na stronie ze statystykami gdybyś nie wiedział.

P.S.
Wątki globalne chyba nie powinny mieć statusu "przeniesiony" :|
//nav pisał, że już to [z]robi[ł] - Q
//pisalem ze zrobie - nav

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1