Kojot szaleje :-(

0

Kojot coś szaleje !
Nie mogę się zalogować! A przed chwilą mnie wylogowało! Mimo, że ustawione mam 'auto' ! Zalogouję się pewno dopiero za 10minut kiedy skrypt usunie "przestarzałe" sesje! Ale to nie koniec: upolowałem cos takiego:
http://castaway.republika.pl/tri.jpg

// teraz mnie zalogowało?

// to jak to jest bo post mam jako anonim ale jak go edytuje to jestem zalogowany ???

Na Ściądze mam to samo! Po przejrzeniu tabeli z sesjami widzę tam zdublowane sesje (!) z różnymi poziomami użytkownika, i róznymi adresami IP.

//Widzisz Adam mogę go edytować

//E no to już jaja są. Zrobiłbys cos z tym

//Teraz w szkole jestem i mogę sobie edytowac :P

//Chyba wiem jak to jest: po prostu w bazie jest i numer uzytkiwnika który napisał posta, i nazwa użytkownika którą wpisałem :)

0

to jest juz znany problem, czytaj tematy, nawet z wierzchu masz

0

Wiem widziałem, teraz jak ten Tomasz uwierzyłem.

0

To nie przypadek: wylogowuje mnie po korzystaniu z wyszukiwarki na stronie głównej.

0

Mam własnie to samo.. chciałem coś znaleźć w wyszukiwarce na stronie głownej po czym nastąpiło wylogowanie :|

0

Aż sam sprawdziłem... wyszukałem coś na głównej i wsio jest ok.

0

Wpisz takie coś, aby nic nie znalazło np. "hks" .. czy podobne bzdury...

//wpisałem różne rzeczy - aby nic nie znalazło i aby coś znalazło - zawsze OK - M

0

Powie mi ktoś (niekoniecznie Ktoś) co to znaczy?

// no no, cuda się dzieją na oczach naszych - ŁF

0

Powie mi ktoś (niekoniecznie Ktoś) co to znaczy?

// no no, cuda się dzieją na oczach naszych - ŁF

heh - to normalne 2 różne posty - ich autor nie umiał edytować i dodał 2x - raz z błędnymi tagami a raz z poprawnymi [green]

// tak to już jest z cudami ;-) - ŁF

0

A jak niby ominął funkcję flood?

//odczekał 15 sekund i dodał posta? [green] - M

0

Znów mnie wywaliło przy szukaniu :-(. Aż się zdenerwuje i sprawdze dlaczego tak się może dziać. Aha, każdorazowo jak mnie "wywali" to widzę swoje posty podwójnie (a niepijący jestem).

0

Marooned: a spróbuj wpisać: delphi

0

Marooned: a spróbuj wpisać: delphi

Wpisalem na głównej 'delphi' - przeniosło mnie tu: http://4programmers.net/search/?q=delphi i wsio ok - nadal siedzę zalogowany w simple

0

A tak btw. wpisz słowo szukać

//co za różnica co wpisuję - wpisywałem różne różności - zawsze ok - szukasz nie tu gdzie trzeba - M
//M wpisz słowo zakończone na ć. Wtedy cudza dzieją się z kodem HTML. (Atrybut CLASS wchodzi do treści ediat w simpe).

0

Ja chyba znalazłem... wpisz w wyszukiwarce coś co nie istnieje (chyba tylko tak się da), ale nie na tej stronie głównej (bo nie sprawdzałem, bo mnie już wylogowało), tylko w wyszukiwarce np. w w/w linku.

0

A tak btw. wpisz słowo szukać

//co za różnica co wpisuję - wpisywałem różne różności - zawsze ok - szukasz nie tu gdzie trzeba - M
//M wpisz słowo zakończone na ć. Wtedy cudza dzieją się z kodem HTML. (Atrybut CLASS wchodzi do treści ediat w simpe).

ech... wpisałem no i? jedyny błąd, to wyświetlenie tekstu:

Wyniki 1 - 7 spośród 7 dla zapytania szuka?/B> (znaleziono w 0.040 sek.)
oraz zamiana szukać na szuka? CLASS= w polu tekstowym (do poprawy), ale nadal jestem zalogowany.

0

Marooned ustalmy jedno: wierzysz mi że tak się kilka co kilka razy dzieje czy nie? Bo jak nie to dalsza rozmowa nie ma sensu...

0

to ja tez sie wypowiem - tez mnie wylogowalo - na szczescie tylko raz, ale nie moglem sie zalogowac przez kilka minut.

uzywalem wyszukiwarki - tej z forum chyba ze 3 razy z rzedu. I mnie wykopsalo.

0

Nie mam żadnych problemów z wyszukiwaniem na stronie głównej czy na forum, wciąż jestem w zalogowany w Simple:)

0

może to tylko u mnie ale mi nie działają główne linki z działu programowanie np:

http://4programmers.net/delphi/
http://4programmers.net/cpp/
http://4programmers.net/tp/
..........

// wiemy, niedługo Adam poprawi - ŁF

0

Dobra kolejny błąd np. w http://4programmers.net/file.php?id=1728 zobaczcie jaką stronę ma ŁF.

Tu są screeny ze wszystkich skórek:
http://republika.pl/castaway/bartekmniezabije/1_1.jpg
http://republika.pl/castaway/bartekmniezabije/1_2.jpg

http://republika.pl/castaway/bartekmniezabije/2_1.jpg
http://republika.pl/castaway/bartekmniezabije/2_2.jpg

http://republika.pl/castaway/bartekmniezabije/3_1.jpg
http://republika.pl/castaway/bartekmniezabije/3_2.jpg

include( 'jjksfdgs.php') ;//komantarz
_POST['content'] = htmlspecialchars($_POST['content']);

  /* dodajemy do szablonu podstawowe informacje o poscie */
  $template->parse_array(Array(
      '<!--CONTENT-->' => $_POST['content'],
      '<!--SUBJECT-->' => $_POST['subject'],
      '<!--USER_NAME-->' => $_POST['username'],
      '<!--VOTE_TEXT-->' => $_POST['vote_text'],
      '<!--VOTE_ID-->' => $_POST['vote_id'],
      '<!--VOTE_STOP-->' => isset($_POST['vote_stop']) ? $_POST['vote_stop'] : 0,
      '<!--DISABLE_VOTE-->' => ( $_POST['disable_vote'] == YES ? 'checked' : '' ),
      '<!--TOPIC_NORMAL-->' => ( $_POST['status'] == TOPIC_NORMAL ? 'checked' : '' ),
      '<!--TOPIC_ANNOUNCEMENT-->' => ( $_POST['status'] == TOPIC_ANNOUNCEMENT ? 'checked' : '' ),
      '<!--TOPIC_STICKY-->' => ( $_POST['status'] == TOPIC_STICKY ? 'checked' : '' ),
      '<!--POST_SMILIES-->' => ( $_POST['smilies'] == YES ? 'checked' : '' ),
      '<!--SEND_ANSWER-->' => ( $_POST['send_answer'] == YES ? 'checked' : '' ) )
  );

  if ( !$userdata )
  {
      /* jezeli user jest anonimem - nie ma pot<ort>rzeby</ort> wyswietlania kontrolki z opcja 'Odpowiedz na e-mail' */
      $template->rm('<!--ANSWER_BLOCK_BEGIN-->(.*)<!--ANSWER_BLOCK_END-->');
  }
0

Ha! No i mi też się to zdarzyło... i zalogować się nie mogłem... więc zajrzałem do coyote_session i co? Ano oprócz normalnej sesji był drugi wpis z moim id.

Ten drugi wpis w miejsce id sesji (czyli coś a'la 24260b8bb8ff018f36dce006f65368c3) miał wartość '3' - wywaliłem to i od razu byłem zalogowany.

Więc problemu należy szukać w dodaniu do coyote_session bzdurnych danych podczasz szukania.

// Ha! Jak się cieszę, że i Ciebie to spotkało! [diabel] Q

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1